Ηλεκτρομαγνητισμός για μηχανικούς

Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
2023
ISBN:
9789600241273
Σελίδες:
594
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ηλεκτρομαγνητισμός για μηχανικούς
Τιμή εκδότη:€63,60
Η τιμή μας: €57,24
Ηλεκτρομαγνητισμός για μηχανικούς
Το βιβλίο "Engineering Electromagnetics” των W.H. Hayt, Jr. και J.A. Buck, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 60 χρόνια. Πλέον, σήμερα βρίσκεται στην ένατη αμερικάνικη έκδοσή του και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά κείμενα στο αντικείμενο του ηλεκτρομαγνητισμού. Το συγκεκριμένο, ευρέως αποδεκτό, βιβλίο εστιάζει στις θεμελιώδεις έννοιες και στη στρατηγική επίλυσης προβλημάτων του ηλεκτρομαγνητισμού, με έναν πλήρως κατανοητό και ευανάγνωστο τρόπο. Στο κείμενο υπάρχει μια πληθώρα εικόνων και αναλογιών που βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει τις δύσκολες έννοιες. Επιπλέον, η εκμάθηση του αντικειμένου διευκολύνεται από πολλαπλά λυμένα παραδείγματα καθώς και από άλυτα προβλήματα.
Η γνώση της θεωρίας των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ για τους μηχανικούς. Παραδείγματα που συνηγορούν σε αυτή την κατεύθυνση αποτελούν η ραγδαία εξάπλωση των ασύρματων επικοινωνιών υψηλών ταχυτήτων και των επικοινωνιών μέσω οπτικών ινών. Επιπρόσθετα, υπάρχει συνεχής ανάγκη για ακόμη μικρότερα και πυκνότερα μικροηλεκτρονικά κυκλώματα, στα οποία η χρήση της θεωρίας των πεδίων είναι ουσιαστική για τον σχεδιασμό λειτουργικών κυκλωμάτων. Τέλος, ο ηλεκτρομαγνητισμός αποτελεί την καρδιά στις πλέον παραδοσιακές εφαρμογές παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ισχύος, στις οποίες πάντα εστιάζει η σύγχρονη τεχνολογία.
Η παρούσα πρώτη ελληνική έκδοση περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της ανανεωμένης ένατης αμερικάνικης έκδοσης, όπως για παράδειγμα το ενημερωμένο κείμενο, την οργάνωσή του σε επίπεδα διαβαθμισμένης δυσκολίας και τα παιδαγωγικά εργαλεία, που απαριθμούν πλήθος από αναλυτικά λυμένα παραδείγματα, ασκήσεις και προβλήματα στο τέλος κάθε κεφαλαίου, για την εμπέδωση των εννοιών του μαθήματος των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Επιστημονική επιμέλεια και μετάφραση της ελληνικής έκδοσης:
Χρήστος-Πλάτων Βαρσάμης, Ζήσης Ιωαννίδης, Στέλιος Μυτιληναίος, Στέλιος Σαββαΐδης, Νίκος Σταθόπουλος
Τίτλος βιβλίου:Ηλεκτρομαγνητισμός για μηχανικούς
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Hayt, William H. (Συγγραφέας)
Buck John A. (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Μεταφραστής)
Συλλογικό έργο (Επιμελητής)
ISBN:9789600241273
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες