Πληροφοριακή παιδεία

Η σχέση των φοιτητών με την πληροφορία
Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2015
ISBN:
9789604616442
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πληροφοριακή παιδεία
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
Πληροφοριακή παιδεία
Η έννοια της πληροφοριακής παιδείας μπορεί να γίνει αντιληπτή ως ένα σύνολο δεξιοτήτων και πρακτικών που συνδέονται με την αναζήτηση και χρήση πληροφοριών σε μια μεγάλη κλίμακα εφαρμογών –από τις καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας μέχρι τις εξειδικευμένες απαιτήσεις στην εργασία.

Στο βιβλίο αυτό διερευνάται με συναρπαστικό τρόπο η σχέση των φοιτητών με την πληροφορία ως μια από τις πτυχές κοινωνικοποίησης στο πανεπιστημιακό περιβάλλον,καθώς και των παραγόντων που επηρεάζουν τους τρόπους αξιοποίησης των διαθέσιμων πληροφοριακών υποδομών αποτέλεσε το πεδίο της έρευνας.

Η διερεύνηση της σχέσης των φοιτητών με την πληροφορία ως μια από τις πτυχές κοινωνικοποίησης στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, καθώς και των παραγόντων που επηρεάζουν τους τρόπους αξιοποίησης των διαθέσιμων πληροφοριακών υποδομών αποτέλεσε το πεδίο της έρευνας. Τα ευρήματα και οι συμπερασματικές προτάσεις του εγχειρήματος παρουσιάζονται στον παρόντα τόμο με σκοπό την περιγραφή του δυναμικά αναπτυσσόμενου θεσμού της πληροφοριακής παιδείας, ειδικώς στο πλαίσιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στον χώρο της εκπαίδευσης, η διαχρονική αξία του «μαθαίνω γράμματα» αποκτά νέο περιεχόμενο και θέτει νέες απαιτήσεις, που σχετίζονται άρρηκτα με την ικανότητα της αποτελεσματικής διαχείρισης της πληροφορίας.
Τίτλος βιβλίου:Πληροφοριακή παιδεία
Υπότιτλος βιβλίου:Η σχέση των φοιτητών με την πληροφορία
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Κανάκη Χριστίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789604616442
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες