Αποδείξεις από Το Βιβλίο

Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Έτος:
2023
ISBN:
9789605249885
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αποδείξεις από Το Βιβλίο
Τιμή εκδότη:€26,00
Η τιμή μας: €23,40
Αποδείξεις από Το Βιβλίο
Το βιβλίο οφείλει τον τίτλο του στον Paul Erdős, έναν εκκεντρικό μαθηματικό με πλούσιο και πρωτότυπο έργο σε πολλά πεδία των μαθηματικών. Ο Erdős συχνά αναφερόταν στο «Βιβλίο» στο οποίο ο Θεός έχει συμπεριλάβει όλες τις αποδείξεις των μαθηματικών θεωρημάτων που διακρίνονται για την κομψότητα, τη διορατικότητα και την πρωτοτυπία τους.

Ο Martin Aigner και ο Günter M. Ziegler ξεκίνησαν να γράφουν αυτό το βιβλίο με τη συνδρομή του Paul Erdős στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συγκεντρώνοντας ευφυείς και καινοτόμες μεθόδους απόδειξης από διάφορα πεδία των μαθηματικών.

Η έκδοση αποτελείται από σαράντα πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων αποδείξεων που οδήγησαν σε εύστοχες παρατηρήσεις και ανέδειξαν νέες πλευρές και προοπτικές σε βασικά και απαιτητικά προβλήματα από τη θεωρία αριθμών, τη γεωμετρία, την ανάλυση, τη συνδυαστική και τη θεωρία γραφημάτων.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε μαθηματικό ή σε όποιον ενδιαφέρεται για τα μαθηματικά, καθώς ορισμένα από τα θέματα που πραγματεύεται είναι απλά και κατανοητά, ενώ για άλλα απαιτείται ένα μέτριο μαθηματικό υπόβαθρο (προπτυχιακό επίπεδο).

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1998. Από τότε γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς βρίσκεται στην έκτη αναθεωρημένη έκδοση, και έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες.

Με εικονογράφηση από τον Karl Heinrich Hofmann.
Τίτλος βιβλίου:Αποδείξεις από Το Βιβλίο
Τίτλος πρωτότυπου:Proofs from THE BOOK
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Συντελεστές βιβλίου:Aigner Martin (Συγγραφέας)
Ziegler Günter M. (Συγγραφέας)
Γιαννόπουλος, Απόστολος (Μεταφραστής)
ISBN:9789605249885
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες