Πορσελάνινες κούκλες

Εκδότης:
Ελκυστής
Έτος:
2023
ISBN:
9786182101506
Σελίδες:
98
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πορσελάνινες κούκλες
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
Πορσελάνινες κούκλες
Οι “Πορσελάνινες Κούκλες” είναι μία ιστορία που αρχίζει από το τέλος και πάει στην αρχή. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε και στο μυαλό της συγγραφέως. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Ρωσία και σε ένα μικρό κομμάτι της στο τρένο του Υπερσιβηρικού, όπου τρεις άνθρωποι συναντιούνται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής τους. Τρεις άνθρωποι που φεύγουν από κάτι και η τύχη ή ο συγχρονισμός τούς φέρνει κοντά.
Το κεντρικό όμως ζήτημα αυτής της ιστορίας αφορά τα δίπολα και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης. Ο κόσμος αποτελείται από δίπολα. Έτσι και μέσα μας υπάρχει το άσπρο και το μαύρο, κομμάτια αυτών για να είμαστε εμείς γκρι· όχι όλοι μας αλλά κάποιοι από εμάς.
Έτσι, λοιπόν, από τους τρεις χαρακτήρες που υπάρχουν εξερευνάται η εσωτερική σύγκρουση, ο έρωτας, οι απώλειες και η επιρροή που έχουν οι κοινωνικές νόρμες μέσα μας. Η Περσεφόνη είναι η κεντρική ηρωίδα, μία ηρωίδα αντιφατική που δεν έχει ως σκοπό να κατανοηθεί από τους άλλους ως ύπαρξη αλλά να αγαπηθεί· αυτό που θέλουμε όλοι μας δηλαδή. Η Περσεφόνη, που όπως στη μυθολογία ζει έξι μήνες στη γη και έξι στον Άδη, είναι μία συμβολική μορφή που θα μπορούσε να πει κανείς ότι κουβαλάει τα ασύμβατα και τα αλληλοσυγκρουόμενα πολλών ή και λίγων ανθρώπων.
Τίτλος βιβλίου:Πορσελάνινες κούκλες
Εκδότης:Ελκυστής
Συντελεστές βιβλίου:Διομήδους Δέσποινα (Συγγραφέας)
ISBN:9786182101506
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2023
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες