Συντακτικό αρχαίας ελληνικής γλώσσας

Aʹ, Βʹ & Γʹ Λυκείου
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2023
ISBN:
9789604566112
Σελίδες:
368
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συντακτικό αρχαίας ελληνικής γλώσσας
Τιμή εκδότη:€25,44
Η τιμή μας: €22,90
Συντακτικό αρχαίας ελληνικής γλώσσας
Ο αρχαίος ελληνικός λόγος είναι σύνθετος και παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες στις συντακτικές δομές του. Επομένως εκείνος που επιδιώκει να εντρυφήσει στα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας οφείλει να μελετήσει και να αφομοιώσει τα συντακτικά φαινόμενα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
Διδάσκοντας αρχαία ελληνικά για εικοσιπέντε έτη στην ιδιωτική εκπαίδευση μπόρεσα να αφουγκραστώ τις δυσκολίες των μαθητών και υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων ως προς την κατανόηση της δομής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να λειτουργήσει ως αρωγός στο μέλλον για τους μαθητές ώστε να υπερκεράσουν οποιαδήποτε δυσκολία που ενδεχομένως συναντούν, αλλά και για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν αρτιότερα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Για αυτό υπάρχουν και μέρη της θεωρίας που είναι συνυφασμένα με τα, ανά τα έτη, ζητούμενα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Όλη η ύλη είναι ταξινομημένη σε ενότητες, στις οποίες εκτός από την ολοκληρωμένη θεωρία κάθε συντακτικού φαινομένου, παρουσιάζονται αρκετά παραδείγματα, με τα οποία ο μαθητής θα κατανοήσει πιο ολοκληρωμένα το συντακτικό φαινόμενο. Τα παραδείγματα προέρχονται από κείμενα αρχαίων ελλήνων συγγραφέων που όλα αυτά τα έτη έχω διδάξει στους μαθητές μου στο πλαίσιο της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής θεματογραφίας. Οι κατά καιρούς παρατηρήσεις μας στη διδακτική αίθουσα επί των κειμένων, οι απορίες των μαθητών σε συγκεκριμένα φαινόμενα αλλά και ο προσωπικός μου ζήλος να μυήσω τους εφήβους στη γοητεία της Ελληνικής γλώσσας της εποχής των κλασικών χρόνων, υπήρξαν οι παράγοντες που συντέλεσαν στην ολοκλήρωση αυτού του βιβλίου, η συγγραφή του οποίου διήρκεσε τέσσερα χρόνια.
Μετά από κάθε διδακτική ενότητα ενσωματώνεται ένα μεγάλο μέρος ασκήσεων, για να εφαρμόσει και να εμπεδώσει ο μαθητής την διδασκόμενη θεωρία. Ωστόσο, επειδή ο μαθητής, στο πλαίσιο της εξάσκησής του επιθυμεί να γνωρίζει αν οι απαντήσεις του και η μετάφραση των αποσπασμάτων που του δίνονται για εξάσκηση είναι σωστές, παρατίθενται και οι απαντήσεις των ασκήσεων.
Εύχομαι και ελπίζω το ανά χείρας βιβλίο να συμβάλει αποφασιστικά στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού λόγου και να βοηθήσει μαθητές, υποψηφίους, φοιτητές και καθηγητές της αρχαίας ελληνικής να γνωρίσουν ουσιαστικά το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού λόγου.

Διονύσιος Κόκλας
Τίτλος βιβλίου:Συντακτικό αρχαίας ελληνικής γλώσσας
Υπότιτλος βιβλίου:Aʹ, Βʹ & Γʹ Λυκείου
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Κόκλας Διονύσιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604566112
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2023
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Λεξικά - Γραμματική > Ελληνικά > Αρχαίων
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες