Εργασιακός εκφοβισμός. Mobbing

Οδηγός βέλτιστων πρακτικών για επιχειρήσεις & οργανισμούς
Εκδότης:
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος:
2023
ISBN:
9789600124668
Σελίδες:
311
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εργασιακός εκφοβισμός. Mobbing
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
Εργασιακός εκφοβισμός. Mobbing
Το βιβλίο αποτελεί μια συστηματική διερεύνηση του εργασιακού εκφοβισμού, του επονομαζόμενου φαινομένου mobbing. Η εργασία, καταλυτικής σημασίας παράγοντας για την επίτευξη της πλήρους κοινωνικής ενσωμάτωσης του ατόμου, βάλλεται υπό το πρίσμα διόγκωσης των επισφαλών μορφών εργασίας, άμβλυνσης των εργασιακών δικαιωμάτων και όξυνσης της ανεργίας σε μία μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης και ευρύτερων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών, με αποτέλεσμα την έξαρση συστηματικών αρνητικών συμπεριφορών και στάσεων στον χώρο εργασίας.
Το βιβλίο πραγματεύεται τα αίτια που υποκινούν το φαινόμενο mobbing στους εργασιακούς χώρους, τα στάδια κλιμάκωσης του φαινομένου, τις μορφές εκδήλωσής του, τα χαρακτηριστικά του θύτη και του θύματος (ενίοτε πληθυντικός), τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει στα θύματα, στις οικογένειές τους, αλλά και στις ίδιες τις επιχειρήσεις/οργανισμούς, το θεσμικό προστατευτικό πλαίσιο και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του.
Το παρόν σύγγραμμα κατατοπίζει σφαιρικά τον αναγνώστη και του παρέχει τις πληροφορίες που θα απαιτηθούν, για να διακρίνει ένα εκφοβιστικό εργασιακό περιβάλλον και τις προβληματικές συμπεριφορές που το συνθέτουν, να γνωρίσει τα δικαιώματα των θυμάτων του mobbing και τους ενδεδειγμένους τρόπους δράσης και αντίδρασης για την αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη του φαινομένου σε θεσμικό και ατομικό επίπεδο. Απευθύνεται στους εργαζομένους, στους εργοδότες, στους κρατικούς φορείς και φυσικά στους νέους ανθρώπους, στους φοιτητές, αλλά και σε κάθε ενεργό πολίτη.
Τίτλος βιβλίου:Εργασιακός εκφοβισμός. Mobbing
Υπότιτλος βιβλίου:Οδηγός βέλτιστων πρακτικών για επιχειρήσεις & οργανισμούς
Εκδότης:Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Συντελεστές βιβλίου:Merk Katja (Συγγραφέας)
Χάλαρη, Μαριάννα (Μεταφραστής)
Παπακωνσταντίνου, Δόξα Κ. (Επιμελητής)
ISBN:9789600124668
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2023
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εργασία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες