Το βιβλίο της μητέρας

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2023
ISBN:
9786180703337
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το βιβλίο της μητέρας
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
Το βιβλίο της μητέρας
Πανέµορφη, ταλαντούχα και χαρισµατική, η Κατρίν είναι η µαµά για τα δυο της κορίτσια που τη λατρεύουν, όπως τα λατρεύει κι εκείνη· µια λατρεία χωρίς όρια. Η µαµά είναι σε όλα υπερβολική, καπνίζει και πίνει υπερβολικά, οδηγεί µε υπερβολική ταχύτητα, αγαπάει και ζει καθ’ υπερβολήν κι αυτό δεν είναι ανώδυνο, ούτε για την ίδια ούτε για τους γύρω της.
Η Κατρίν, που έχει περάσει από µια εξαιρετικά τραυµατική παιδική και εφηβική ηλικία, αποκτά δύο κόρες από τον δεύτερο γάµο της. Παντρεύεται για Τρίτη φορά, στη συνέχεια καταρρέει και καταλήγει σε ψυχιατρική κλινική. Τα δυο της κορίτσια περιµένουν την επιστροφή της, αν και ξέρουν πως η ζωή µε τη µαµά δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, πως µαζί της ζουν στιγµές εκστατικής ευτυχίας και απόλυτης ελευθερίας, τις οποίες διαδέχεται σχεδόν νοµοτελειακά η κατάβαση στην Κόλαση. Όµως εκείνες την αγαπούν πάνω απ’ όλα, η µαµά είναι η «βασίλισσά» τους και ορκίζονται ότι θα κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν στη ζωή.
Μέσα από µια αφήγηση πληθωρική και στοχαστική ταυτόχρονα, η Βιολαίν Ουισµάν καταθέτει ένα σπουδαίο αυτοβιογραφικό µυθιστόρηµα µε επίκεντρο τον «βίο και την πολιτεία» της Κατρίν, της «ανένταχτης βασίλισσας» που έζησε πέρα από το κατεστηµένο και τις συµβατικότητες ως το τέλος.
Τίτλος βιβλίου:Το βιβλίο της μητέρας
Τίτλος πρωτότυπου:Fugitive parce que reine
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Huisman Violaine (Συγγραφέας)
Στρίγκος, Γιάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9786180703337
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2023
Ηλικίες:
Σημείωση:Βραβεία: Francoise Sagan και Marie Claire (2018), Prix litteraire ENS Paris-Saclay (2019)
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Σύγχρονη Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες