Εισαγωγή στη θεωρία του δυναμικού

Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2007
ISBN:
9789604560660
Σελίδες:
341
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στη θεωρία του δυναμικού
Τιμή εκδότη:€27,56
Η τιμή μας: €24,80
Εισαγωγή στη θεωρία του δυναμικού
Η εισαγωγή στη θεωρία του δυναμικού απευθύνεται στους φοιτητές και φοιτήτριες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών Τμημάτων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και άλλων συναφών Τμημάτων των ΑΕΙ και έχει στόχο την υποστήριξη των γνωστικών αντικειμένων τα οποία ασχολούνται με τη μελέτη του πεδίου βαρύτητας.

Η έκδοση αυτή αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας για ένα βοήθημα, το οποίο να χρησιμεύει ως θεωρητικό υπόβαθρο για τη μελέτη του πεδίου βαρύτητας. Η ύλη της προηγούμενης έκδοσης έχει συμπληρωθεί από παραδείγματα και εφαρμογές σχεδόν σε όλα τα κεφάλαια και, εκτός από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, έχει προστεθεί ένα νέο κεφάλαιο, το οποίο έχει σχέση με την υλοποίηση των ολοκληρωματικών τύπων.

Η ύλη διαιρείται σε οκτώ μέρη. Μετά από την ιστορική αναδρομή του πρώτου μέρους, στο δεύτερο μέρος γίνεται μια επανάληψη του Διανυσματικού Λογισμού, με έμφαση στις ιδιότητες του τελεστή anadelta και στη φυσική σημασία της εφαρμογής του σε βαθμωτές και διανυσματικές συναρτήσεις. Στο ίδιο μέρος περιλαμβάνονται οι ταυτότητες του Gauss,του Green και το θεώρημα του Stokes.

Οι ορθογώνιες καμπυλόγραμμες συντεταγμένες εξετάζονται στο τρίτο μέρος, το οποίο μετά από τα γενικά εστιάζεται στη μελέτη των τριών ειδικών ορθογώνιων καμπυλόγραμμων συντεταγμένων, οι οποίες είναι περισσότερο χρήσιμες στις εφαρμογές, δηλαδή των κυλινδρικών, οι οποίες είναι χρήσιμες π.χ. στην αναγωγή του πεδίου βαρύτητας σε ορισμένο ύψος επάνω από την επιφάνεια αναφοράς, των σφαιρικών, οι οποίες βρίσκουν ευρεία εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις σφαιρικής προσέγγισης του πεδίου βαρύτητας, και των ελλειψοειδών, οι οποίες είναι απαραίτητες στη δημιουργία μοντέλων βαρύτητας.

Η εισαγωγή στη θεωρία του δυναμικού γίνεται στα υπόλοιπα πέντε μέρη. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στη θεωρία του δυναμικού
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Αραμπέλος, Δημήτριος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604560660
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες