Πραγματική ανάλυση

550 λυμένα προβλήματα στους μετρικούς χώρους
Εκδότης:
Εκδόσεις Κορφιάτης
Έτος:
2021
ISBN:
9786188359314
Σελίδες:
425
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πραγματική ανάλυση
Τιμή εκδότη:€33,00
Η τιμή μας: €29,70
Πραγματική ανάλυση
Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή κλασικών και μη προβλημάτων στους μετρικούς χώρους. Παρατίθενται αναλυτικά οι λύσεις όλων των ασκήσεων που δίνονται ως άλυτες στο βιβλίο «Πραγματική Ανάλυση: Θεωρία Μετρικών Χώρων» του ιδίου συγγραφέα, μεταξύ των οποίων περιέχονται και πολλά θέματα εξετάσεων από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Ως προς το περιεχόμενο, περιλαμβάνονται λυμένες ασκήσεις σε έννοιες όπως μετρικοί χώροι, ακολουθίες και σύγκλιση, τοπολογία μετρικών χώρων, συνέχεια συναρτήσεων, πληρότητα – θεώρημα Baire, συμπάγεια. Επίσης, καλύπτονται έννοιες όπως σύγκλιση ακολουθιών και σειρών συναρτήσεων και ισοσυνέχεια.

Το σύγγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτόνομα, καθώς οι ασκήσεις είναι κατηγοριοποιημένες κατά κεφάλαια και οι λύσεις τους παρουσιάζονται με τρόπο αναλυτικό και μεθοδικό, χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές μαθηματικών αποδείξεων. Επιπλέον, οι λύσεις συνοδεύονται συχνά από σχήματα, που διευκολύνουν τόσο στην εμπέδωση των εννοιών, όσο και στην προσέγγιση της τυπικής απόδειξης.
Τίτλος βιβλίου:Πραγματική ανάλυση
Υπότιτλος βιβλίου:550 λυμένα προβλήματα στους μετρικούς χώρους
Εκδότης:Εκδόσεις Κορφιάτης
Συντελεστές βιβλίου:Σκούταρης, Νικόλαος (Συγγραφέας)
ISBN:9786188359314
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2021, 2η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες