Θεωρία πιθανοτήτων, ένα δεύτερο μάθημα στις πιθανότητες

Θεωρία και 450 λυμένα προβλήματα
Εκδότης:
Εκδόσεις Κορφιάτης
Έτος:
2020
ISBN:
9786188468528
Σελίδες:
545
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεωρία πιθανοτήτων, ένα δεύτερο μάθημα στις πιθανότητες
Τιμή εκδότη:€34,00
Η τιμή μας: €30,60
Θεωρία πιθανοτήτων, ένα δεύτερο μάθημα στις πιθανότητες
Το παρόν βιβλίο αφορά την αξιωματική θεμελίωση της Πιθανότητας και αποτελεί μια εισαγωγή σε ένα σύγχρονο αντικείμενο, που βρίσκει στις μέρες μας πολλές εφαρμογές, είτε σε πολλά πεδία των φυσικών επιστημών, είτε στις χρηματοοικονομικές επιστήμες.

Διδακτικά, αποτελεί ένα δεύτερο μάθημα στις Πιθανότητες και προϋποθέτει ότι ο αναγνώστης έχει μια πρώτη έστω εμπειρία σε Πιθανότητες/ Απειροστικό Λογισμό/ Πραγματική Ανάλυση (σε μετρικούς χώρους).
Ο αναγνώστης που έχει παρακολουθήσει κάποιο μάθημα Θεωρίας Μέτρου θα διευκολυνθεί .Απευθύνεται είτε σε προπτυχιακούς φοιτητές μεγαλυτέρων εξαμήνων, είτε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές μαθηματικών,χρηματοοικονομικών ή φυσικών επιστημών.
Ως προς τη δομή, κάθε κεφάλαιο χωρίζεται σε δύο βασικές ενότητες:

η πρώτη ενότητα περιέχει την απαραίτητη παρουσίαση της θεωρίας, με αναλυτικά σχόλια και παρατηρήσεις επί των θεωρημάτων, καθώς και λυμένα παραδείγματα. Επιλέξαμε να αποφύγουμε την απόδειξη των (πολύ) τεχνικών θεωρημάτων (ειδικά αυτά της θεωρίας μέτρου), τα οποία άλλωστε ο αναγνώστης θα μπορούσε να αναζητήσει στην ευρύτατη βιβλιογραφία.

Η δεύτερη ενότητα περιέχει πλήθος υποδειγματικά λυμένων προβλημάτων, περίπου 450 στο σύνολο του βιβλίου και διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, πολλά από τα οποία έχουν αποτελέσει θέματα εξετάσεων σε μαθηματικές, πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές.

Επίσης, κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται στο τέλος με ερωτήσεις τύπου σωστό – λάθος, για πληρέστερη εμπέδωση της ύλης, οι απαντήσεις των οποίων περιλαμβάνονται σε σχετικό παράρτημα στο τέλος του βιβλίου.
Τίτλος βιβλίου:Θεωρία πιθανοτήτων, ένα δεύτερο μάθημα στις πιθανότητες
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρία και 450 λυμένα προβλήματα
Εκδότης:Εκδόσεις Κορφιάτης
Συντελεστές βιβλίου:Σκούταρης, Νικόλαος (Συγγραφέας)
ISBN:9786188468528
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2020
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες