Εκμαιεύοντας τους Ήχους

Από Κλινικούς Λογοθεραπευτές για Κλινικούς Λογοθεραπευτές
Εκδότης:
Broken Hill Publishers Ltd
Έτος:
2020
ISBN:
9789963274260
Σελίδες:
124
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εκμαιεύοντας τους Ήχους
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €24,00
Εκμαιεύοντας τους Ήχους
Αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους κλινικούς λογοθεραπευτές που ασχολούνται με τη θεραπεία των αρθρωτικών διαταραχών, καθώς σχεδιάστηκε για να δώσει μία ποικιλία τεχνικών για την παραγωγή των ήχων μεμονωμένα μέσα από μια πολυαισθητηριακή αντίληψη των ιδιοτήτων των ήχων.

Το βιβλίο παρουσιάζει τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν σε παιδιά από την προσχολική ηλικία έως και σε ενήλικες που έχουν φυσιολογική δομή και λειτουργία του μηχανισμού της ομιλίας σε όλο του το μήκος.

Η ομιλία είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας στην κοινωνία των ανθρώπων. Πρόκειται για μία πρωταρχική ανθρώπινη λειτουργία που συμβαίνει φυσικά και αρχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται από τους πρώτους μήνες ζωής του ανθρώπου. Μια φυσιολογική παραγωγή ομιλίας στηρίζεται στην άρτια και συγχρονισμένη λειτουργία του αναπνευστικού, του φωνητικού και του αρθρωτικού συστήματος. Για να μπορέσει να παραχθεί άρτια ομιλία, το άτομο πρέπει να έχει φυσιολογική αναπνευστική ικανότητα, φυσιολογική δομή και λειτουργία του λάρυγγα και των φωνητικών χορδών καθώς και φυσιολογική δομή και λειτουργία του αρθρωτικού μηχανισμού.

Ο άνθρωπος είναι ικανός να παράγει έναν μεγάλο αριθμό ήχων, μεγάλης ποικιλίας. Ωστόσο, ο κάθε λαός έχει αναπτύξει τη δική του γλώσσα στην οποία χρησιμοποιούνται συγκεκριμένοι ήχοι. Έτσι οι άνθρωποι ανά τον πλανήτη δεν χρησιμοποιούν τους ίδιους ήχους και δεν εκμεταλλεύονται όλη την γκάμα των ήχων που μπορούν να παραχθούν από τους αρθρωτές. Σε αυτό το βιβλίο θα αναπτύξουμε τεχνικές εκμαίευσης των ήχων της Ελληνικής γλώσσας. Τεχνικές που έχουν ως στόχο την παραγωγή των καθαρών ήχων, δηλαδή την σωστή άρθρωση.
Τίτλος βιβλίου:Εκμαιεύοντας τους Ήχους
Υπότιτλος βιβλίου:Από Κλινικούς Λογοθεραπευτές για Κλινικούς Λογοθεραπευτές
Εκδότης:Broken Hill Publishers Ltd
ISBN:9789963274260
Στοιχεία έκδοσης: 2020
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες