Η σιωπή σε φόντο λευκό

Εκδότης:
Το Ροδακιό
Έτος:
2021
ISBN:
9786185248901
Σελίδες:
152
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η σιωπή σε φόντο λευκό
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
Η σιωπή σε φόντο λευκό
«Πυκνά, μολυβένια σύννεφα μαζεύονται πάνω από το ποτάμι που αρχίζει κι αυτό ν’ αλλάζει όψη, να σκουραίνει και να σκοτεινιάζει, να ενώνεται με τις γκρίζες σκιές των δέντρων και τις γκρίζες στέγες των σπιτιών που βρίσκονται σιμά στην όχθη∙ ακινητεί ο χρόνος! Ένα τοπίο άγριο και τρικυμισμένο σαν μια τοπιογραφία απ’ εκείνες που ζωγράφιζε ο Βαν Γκογκ όταν άρχισε η ταραχή και η τρικυμία στο δικό του μυαλό! Ύστερα τα μολυβένια σύννεφα ανοίγουν, γίνονται ευλογημένο νερό. Ξεσπά η μπόρα που πέφτει σπλαχνικά πάνω στο ποτάμι, τις στέγες και τα δέντρα και αρχίζουν να ζωντανεύουν, να ξεγλιστρούν ένα-ένα απ’ εκεί που η φαντασία μου τα καθήλωσε! Αποκτούν φως, λάμψη, κρυστάλλινη διαύγεια και καθαρότητα. Η ψυχή μου δροσίζεται και ξεδιψά με το νερό όμοια με τη διψασμένη γη και νιώθω ανείπωτη χαρά∙ ένα εσωτερικό μεθύσι! Αρχίζω να χορεύω και να στροβιλίζομαι μες στη βροχή, να γίνομαι ένα μαζί της!»
Tο νέο βιβλίο της πεζογράφου και ποιήτριας Ελλάδας Σοφοκλέους είναι μια πρόσκληση για να ταξιδέψεις, ως αναγνώστης, σε περιοχές όπου οι φυσικές καλλονές και τα έργα του ανθρώπου σού ανοίγουν θύρες προς τη μυητική διαδρομή της ψυχής στο ανείπωτο κάλλος. Κείμενο και τοπία, εσωτερικά και εξωτερικά, σε κατευθύνουν στον συγκλονισμό και στην ένθεη αποκάλυψη του εντός αλλά και του ισχυρού εκτός.
Σχολιάζει η συγγραφέας: «Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που τριγυρνούν στον κόσμο από μια βαθύτερη ανάγκη της ψυχής. Ανακαλύπτω τον δρόμο μου μέσα στον δρόμο και στην οδοιπορία. Εκεί, όπου δεν υπάρχουν εμπόδια να κλείνουν την πόρτα στο όνειρο...»
Στο βιβλίο αυτό της σιωπής σε φόντο λευκό, συμπορεύεσαι προς την πανέμορφη Σλοβενία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία. Σε συνοδεύουν η ιερή και άγια φύση, τα τοπία, η πολιτισμική έκφραση, ο Βαν Γκογκ, οι Άλπεις, οι ποταμοί, οι λίμνες, ένας υπέροχος ουρανός, το συνεχές άνω σχώμεν τας καρδίας. Το Μπαλί, το Βιετνάμ, το Λάος, η Κεϋλάνη, η Σαϊγκόν, το Ανόι, το Κολόμπο, αλλά και οι άνθρωποι των τόπων αυτών, οι θρησκευτικές τους παραδόσεις, η τρέλα της φύσης, τα λαμπερά τοπία, όλα επιτελούν ανεξάντλητη τελετουργία. Κάθε στιγμή προκύπτει μια ψυχαγωγική συνεύρεση ανθρώπων, φυτών, κτισμάτων, πολιτισμών.
Τίτλος βιβλίου:Η σιωπή σε φόντο λευκό
Εκδότης:Το Ροδακιό
Συντελεστές βιβλίου:Σοφοκλέους, Ελλάδα (Συγγραφέας)
ISBN:9786185248901
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2021
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες