Το βίωμα της πανδημίας Covid-19

Ψυχολογικές επιπτώσεις
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
2021
ISBN:
9789600238389
Σελίδες:
130
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το βίωμα της πανδημίας Covid-19
Τιμή εκδότη:€9,54
Η τιμή μας: €8,59
Το βίωμα της πανδημίας Covid-19
H παρούσα εργασία μας είναι απόρροια των προβληματισμών μας, κυ­ρίως σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο, σχετικά με το βίωμα της πρόσφα­της πανδημίας (Covid-19), η οποία δημιούργησε πληθώρα προβλημά­των (σε παγκόσμιο επίπεδο) σε θέματα πολιτικής, οικονομίας, ιατρικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικών διεργασιών και πολλά άλλα.
Την περίοδο της πανδημίας κυριάρχησε το συναίσθημα του φόβου για τον ιό, ο φόβος για τους οικείους μας, αλλά και για τον θάνατο. Η αβεβαιότητα εμφανίστηκε στη ζωή όλων μας τόσο για τα υγειονομικά ζητήματα όσο και για τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Η άμεση επιστροφή στην κανονικότητα ήταν η μεγάλη επιθυμία. Θα είναι όμως ίδια η πραγματικότητα στη μετά Covid-19 εποχή;
Η πρόσφατη εμπειρία μας σε καταστάσεις εγκλεισμού προειδοποιεί για ανησυχητική αύξηση των ποσοστών ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό το βίωμα θα μπορούσε να προλάβει περιστατικά βίας με τη λήψη προλη­πτικών μέτρων, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη, τουλάχιστον όχι παγκο­σμίως. Τα παιδιά και οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν τη νέα συνθή­κη της τηλεκπαίδευσης, η οποία ταράσσει την ισορροπία της οικογένειας πολυεπίπεδα. Προκλήσεις εμφανίζονται ανάμεσα και στα ζευγάρια. Ο εγκλεισμός φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα στις σχέσεις, τα οποία δεν μπορούν να αποφευχθούν τώρα μέσω της καθημερινότητας.
Αναφορά γίνεται επίσης στη «νέα πραγματικότητα» που δημιουργή­θηκε, κατόπιν της εμφάνισης του κορονοϊού (Covid-19). Συγκεκριμένα, στην περίπτωση αυτή, αναλύεται ο αντίκτυπος της πανδημίας, αλλά και οι επιπτώσεις της δραματικής μείωσης της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, ως απόρροια των μέτρων προφύλαξης, στην ψυχική υγεία των πολιτών.
Τίτλος βιβλίου:Το βίωμα της πανδημίας Covid-19
Υπότιτλος βιβλίου:Ψυχολογικές επιπτώσεις
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Ποταμιάνος, Γρηγόρης Α. (Συγγραφέας)
Σιμούδη, Χριστίνα (Συγγραφέας)
Αναγνωστάκος Γρηγόρης (Συγγραφέας)
Γραμματικάκη Δήμητρα (Συγγραφέας)
ISBN:9789600238389
Σειρά εκδότη:Κλινική Ψυχολογία
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2021
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες