Γραφικά Υπολογιστών και Προγραμματισμός WebGL

Εκδότης:
Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος:
2021
ISBN:
9789605780654
Σελίδες:
598
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γραφικά Υπολογιστών και Προγραμματισμός WebGL
Τιμή εκδότη:€39,00
Η τιμή μας: €35,10
Γραφικά Υπολογιστών και Προγραμματισμός WebGL
Τα Γραφικά Υπολογιστών αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τεχνολογικής καθημερινότητας, συμμετέχοντας στην ψυχαγωγία μας αλλά και ως εργαλείο για μηχανικούς, γιατρούς, σχεδιαστές και άλλους επιστημόνες ή επαγγελματίες, προσφέροντάς τη δυνατότητα σύνθεσης ή ανασύνθεσης από δεδομένα και οπτικοποίησης αντικείμενων, μοντέλων και κόσμων που αλλιώς θα ήταν ασύμφορη ή αδύνατη.

Προκειμένου να το καταφέρουν αυτό, τα Γραφικά Υπολογιστών εκτείνονται από θεωρητικές και αλγοριθμικές έννοιες των Μαθηματικών και της Επιστήμης των Υπολογιστών έως εξειδικευμένες διατάξεις σύγχρονου Υλικού Υπολογιστών. Αυτό συχνά αποθαρρύνει κάποιον που ξεκινά τη μελέτη τους, δίνοντας την εντύπωση αυξημένης πολυπλοκότητας. Ένας από τους σκοπούς του βιβλίου είναι να απομυθοποιήσει αυτήν την εντύπωση χωρίς έκπτωση στην έκταση της ύλης ή στο βάθος που εξετάζεται.

Στην πραγματικότητα, η μελέτη των Γραφικών προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία: θεωρητικές έννοιες που πιθανόν κάποιος έχει διδαχθεί μόνο σε αφηρημένο επίπεδο αποκτούν τώρα πρακτική εφαρμογή και, το κυριότερο, λόγω της φύσης του αντικειμένου, έχουν άμεσα αντιληπτό οπτικό αποτέλεσμα.

Το περιεχόμενο αποτελείται από δύο αλληλοσυμπληρούμενα μέρη. Το πρώτο καλύπτει το απαραίτητο μαθηματικό υπόβαθρο, τους κυριότερους σχετικούς αλγορίθμους και εξετάζει την ολοκληρωμένη ροή του υποσυστήματος Γραφικών. Έμφαση δίνεται στην εύληπτη διατύπωση, σε λυμένα παραδείγματα και σε αναλυτικές εκτελέσεις αλγορίθμων που διευκολύνουν την κατανόηση. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ανάλυση προγραμματιστικών ασκήσεων, όπου εφαρμόζονται οι κυριότερες έννοιες του πρώτου μέρους. Για το πρακτικό μέρος παρουσιάζεται και χρησιμοποιείται καθαρή WebGL, ένα API προγραμματισμού Γραφικών που εξασφαλίζει βέλτιστη αξιοποίηση του εκάστοτε διαθέσιμου Υλικού και, χάρη στη διείσδυση της σε όλους τους δημοφιλείς browsers χωρίς ανάγκη πρόσθετων(plugins), επιτρέπει την άμεση διαθεσιμότητα μιας εφαρμογής Γραφικών στον Παγκόσμιο Ιστό, ακόμα και σε φορητές συσκευές.

Κύριος στόχος του βιβλίου είναι να προετοιμάσει τον φοιτητή/αναγνώστη του, εφοδιάζοντας τον με ισχυρό θεωρητικό και τεχνικό υπόβαθρο, ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία το παρόν του τομέα των Γραφικών Υπολογιστών και να αντιμετωπίσει με αυτοπεποίθηση το μέλλον των εξελίξεων σε αυτόν.
Τίτλος βιβλίου:Γραφικά Υπολογιστών και Προγραμματισμός WebGL
Εκδότης:Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
ISBN:9789605780654
Στοιχεία έκδοσης: 2021
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες