Η προστασία των προσωπικών δεδομένων στη σχέση Τράπεζας - Πελάτη

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2019
ISBN:
9789606229718
Σελίδες:
184
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η προστασία των προσωπικών δεδομένων στη σχέση Τράπεζας - Πελάτη
Τιμή εκδότη:€32,00
Η τιμή μας: €28,80
Η προστασία των προσωπικών δεδομένων στη σχέση Τράπεζας - Πελάτη
Η μελέτη «Η Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στη σχέση Τράπεζας – Πελάτη» αναλύει το νομικό πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συναλλασσόμενων με τα πιστωτικά ιδρύματα, μετά την εφαρμογή του Κανονισμού 2016/679 (GDPR) και του Ν 4624/2019.

Η μελέτη περιλαμβάνει αναπτύξεις σχετικές με τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται καθημερινά από τα πιστωτικά ιδρύματα, τους σκοπούς που εξυπηρετεί η συλλογή τους, τις νόμιμες βάσεις στις οποίες στηρίζεται η επεξεργασία τους, τους χρόνους τήρησής τους και τα δικαιώματα των πελατών στο πλαίσιο αυτής της επεξεργασίας των δεδομένων τους. Επιπλέον, εξετάζει και αναλύει ζητήματα καθημερινής τραπεζικής πρακτικής, όπως η προστασία και άρση του τραπεζικού απορρήτου, η πώληση και διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η ενημέρωση των οφειλετών, η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας κ.ά., σε σχέση με την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Στη μελέτη έχουν συμπεριληφθεί όλες οι τρέχουσες νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις στον τομέα των προσωπικών δεδομένων, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από τον αναγνώστη ως εργαλείο για την πλήρη και σαφή εποπτεία του σύνθετου αυτού ζητήματος, ειδικότερα σε σχέση με τις Τράπεζες.

Το έργο απευθύνεται, κυρίως, στους ασχολούμενους με τις τραπεζικές συναλλαγές και το τραπεζικό δίκαιο δικηγόρους, στα τραπεζικά στελέχη, αλλά και γενικότερα στους συναλλασσόμενους που επιθυμούν μια εμβαθυμένη ενημέρωση ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν κατά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από τις τράπεζες.
Τίτλος βιβλίου:Η προστασία των προσωπικών δεδομένων στη σχέση Τράπεζας - Πελάτη
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
ISBN:9789606229718
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2019
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες