Βασικές Αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων

Εκδότης:
Broken Hill Publishers Ltd
Έτος:
2018
ISBN:
9789925563142
Σελίδες:
436
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασικές Αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων
Τιμή εκδότη:€40,00
Η τιμή μας: €38,00
Βασικές Αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων
Αυτό το μεστό και περιεκτικό βιβλίο επικεντρώνεται στο πως οι φοιτητές θα κατανοήσουν με σαφήνεια τις θεμελιώδεις έννοιες των βάσεων δεδομένων, ενώ ταυτόχρονα παρέχει μια ευρεία επισκόπηση για όλα τα σημαντικά θέματα στην περιοχή των βάσεων δεδομένων.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο εννοιών που καλύπτεται εύκολα σε ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο και στοχεύει σε σύγχρονα θέματα που πρέπει να καλυφθούν από ένα μάθημα σχετικό με τις βάσεις δεδομένων.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με ένα ξεκάθαρο και φιλικό στυλ που εξελίσσεται βήμα προς βήμα μέσα από όλα τα σημαντικά θέματα των βάσεων δεδομένων. Ο συγγραφέας αρχίζει κάθε κεφάλαιο με ένα παράδειγμα εφαρμογής μιας βάσης δεδομένων σε μια πραγματική εταιρεία και, στη συνέχεια, ακολουθούν πολλά παραδείγματα. Όταν οι φοιτητές ολοκληρώσουν τη μελέτη του βιβλίου, θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν αμέσως αυτά που έχουν μάθει στο περιβάλλον μιας πραγματικής επιχείρησης.

Σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του βιβλίου:
• Νέα παιδαγωγική δομή για κάθε κεφάλαιο ξεκινώντας με μια επεξήγηση των βασικών εννοιών, έπειτα δίνοντας έν παράδειγμα, και τελικά ένα πλαίσιο με τίτλο «Η σειρά σας», όπου οι φοιτητές εφαρμόζουν τις βασικές έννοιες σε έργα με τα οποία έχουν εξοικείωση.
• Μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική προσέγγιση, παρουσιάζοντας πλαίσια με τίτλο «Έννοιες στην Πράξη», που περιγράφουν παραδείγματα πρακτικής εφαρμογής των σχετικών εννοιών.
• Τα διαγράμματα οντοτήτων-συσχετίσεων έχουν σχεδιαστεί με την τυποποιημένη πρακτική μορφή που είναι συμβατή πρόγραμμα σχεδίασης με το MS Visio καθώς και με άλλα εργαλεία σχεδίασης.
• Ένα κεφάλαιο (Κεφάλαιο 4) για την ανάκτηση δεδομένων από μια βάση δεδομένων με τη γλώσσα SQL που μπορεί να καλυφθεί νωρίς στο βιβλίο, ή να μελετηθεί αργότερα, μετά τα κεφάλαια του σχεδιασμού των βάσεων δεδομένων
• Ενημερωμένο περιεχόμενο που περιλαμβάνει κάλυψη σε μεγαλύτερη έκταση αναφορικά με θέματα του ελέγχου μίας βάσης δεδομένων και της ποιότητας των δεδομένων.
• Ενσωματωμένο υλικό σχετικά με τις συσκευές δίσκου, τις μεθόδους προσπέλασης και την οργάνωση αρχείων, που παρουσιάζεται στο κεφάλαιο για το φυσικό σχεδιασμό μιας βάσης δεδομένων.

Ο Mark Gillenson, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής (Associate Editor) του επιστημονικού περιοδικού Journal of Database Management, έχει δεκαπενταετή εμπειρία εργασίας και παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών στην IBM Corp καθώς και 15 χρόνια διδακτικής εμπειρίας στο περιβάλλον ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Τίτλος βιβλίου:Βασικές Αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων
Εκδότης:Broken Hill Publishers Ltd
ISBN:9789925563142
Στοιχεία έκδοσης: 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες