Η ουτοπία στην εξουσία

Η διάψευση της επαναστατικής επαγγελίας
Εκδότης:
Διαλέγεσθαι
Έτος:
2018
ISBN:
9786185305109
Σελίδες:
216
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ουτοπία στην εξουσία
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
Η ουτοπία στην εξουσία
Τον Οκτώβριο του 1917, ο κομμουνισμός μπήκε ορμητικά στη σκηνή της ιστορίας ως μια ισχυρή πολιτική δύναμη, που είχε κατακτήσει την εξουσία σε ένα από τα μεγαλύτερα κράτη του κόσμου. Η Οκτωβριανή Επανάσταση έγινε γρήγορα ένας φάρος για όσους πίστευαν στην αναγκαιότητα ενός ριζικού κοινωνικού μετασχηματισμού και δεν αρκούνταν σε μεταρρυθμίσεις που απλώς διόρθωναν τις πιο ακραίες και υπερβολικές αδικίες του καπιταλιστικού συστήματος. Η σοβιετική εμπειρία τροφοδοτούσε την ελπίδα και την προοπτική ενός σοσιαλιστικού μέλλοντος, μιας νέας κοινωνίας πιο ελεύθερης και πιο δίκαιης. Στην πορεία όμως, η επαναστατική επαγγελία μιας ανώτερης μορφής δημοκρατίας, της προλεταριακής δημοκρατίας, διαψεύστηκε και μετατράπηκε γρήγορα σε δικτατορία του μοναδικού κόμματος, για να καταλήξει στη συνέχεια σε ένα δεσποτικό και ολοκληρωτικό σύστημα εξουσίας που κατέπνιγε με τη βία κάθε διαφωνία.

Στο βιβλίο "Η ουτοπία στην εξουσία", ο συγγραφέας επιχειρεί να συνδυάσει την εξιστόρηση των γεγονότων που σφράγισαν την Οκτωβριανή Επανάσταση και τη μετεπαναστατική εξέλιξη με μιαν απόπειρα ερμηνείας του αυταρχικού και δεσποτικού εκφυλισμού του σοβιετικού κομμουνισμού.
Τίτλος βιβλίου:Η ουτοπία στην εξουσία
Υπότιτλος βιβλίου:Η διάψευση της επαναστατικής επαγγελίας
Εκδότης:Διαλέγεσθαι
Συντελεστές βιβλίου:Γιαλκέτσης, Θανάσης (Συγγραφέας)
ISBN:9786185305109
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2018
Σημείωση:Το βιβλίο εκδόθηκε και διανεμήθηκε, αρχικά, από την "Εφημερίδα των Συντακτών" σε διαφορετική μορφή (ISBN 978-618-5334-01-7), τον Νοέμβριο του 2017, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες