Πιθανότητες

Θεωρία και 400 λυμένα προβλήματα
Εκδότης:
Εκδόσεις Κορφιάτης
Έτος:
2018
ISBN:
9786188382305
Σελίδες:
489
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πιθανότητες
Τιμή εκδότη:€33,00
Η τιμή μας: €29,70
Πιθανότητες
Σκοπός του βιβλίου είναι να εισάγει τον αναγνώστη στις βασικές μεθόδους μελέτης των πιθανοτήτων, όπως αυτές διδάσκονται σε ένα προπτυχιακό μάθημα στις σχολές θετικών επιστημών (μαθηματικό,φυσικό, σχολές μηχανικών και οικονομικών επιστημών κ.λπ.).
Ως προς το περιεχόμενο, το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τη απαραίτητη θεωρία, στις ενότητες:ορισμός πιθανότητας, δεσμευμένη πιθανότητα, διακριτές τυχαίες μεταβλητές (και κατανομές Bernoulli, διωνυμική, γεωμετρική και Poisson), συνεχείς τυχαίες μεταβλητές (και ομοιόμορφη, Γάμμα,εκθετική και κανονική κατανομή), μαζί με το κεντρικό οριακόθεώρημα, ως εφαρμογή της κανονικής κατανομής. Περιλαμβάνονται επίσης οι πολυδιάστατες τυχαίες μεταβλητές και ειδικότερα η πολυδιάστατη κανονική κατανομή και τέλος, ένα κεφάλαιο αφιερώνεται στις γεννήτριες ροπών και πιθανοτήτων.

Eπίσης, κάθε κεφάλαιο περιέχει πλήθος υποδειγματικά λυμένων προβλημάτων, περίπου 360 στο σύνολο του βιβλίου, πολλά από τα οποία έχουν αποτελέσει θέματα εξετάσεων σε μαθηματικές,πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου περιέχει υποδειγματικά λυμένες ενδεικτικές εξεταστικές των τελευταίων ετών από το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ.
Τίτλος βιβλίου:Πιθανότητες
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρία και 400 λυμένα προβλήματα
Εκδότης:Εκδόσεις Κορφιάτης
Συντελεστές βιβλίου:Σκούταρης, Νικόλαος (Συγγραφέας)
ISBN:9786188382305
Σειρά εκδότη:Μαθηματική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες