Σύγχρονη χρηματοοικονομική λογιστική

Θεμελιώδης αρχές, νέα ΕΛΠ-ΔΠΧΑ, λυμένες ασκήσεις
Εκδότης:
Μπένου Ε.
Έτος:
2016
ISBN:
9789603591252
Σελίδες:
784
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σύγχρονη χρηματοοικονομική λογιστική
Τιμή εκδότη:€53,00
Η τιμή μας: €50,35
Σύγχρονη χρηματοοικονομική λογιστική
Στόχος του βιβλίου
Κατέληξα στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου, καθώς εδώ και καιρό πίστευα και πιστεύω στην ανάγκη για ένα βιβλίο χρηματοοικονομικής λογιστικής που θα ήταν φιλικό στον αναγνώστη. Με στόχο, όχι μόνο ο αναγνώστης να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές του και να ασχοληθεί με τη λογιστική, η οποία θεωρείται ένα σχετικά στρυφνό επιστημονικό πεδίο, αλλά και να του δημιουργήσει τον απαραίτητο ενθουσιασμό για να συνεχίσει και παραπέρα με θέρμη τη μελέτη της. Τώρα που ετοιμάστηκε το βιβλίο αυτό, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα κατάλληλο βοήθημα για τον φοιτητή, ώστε αυτός με σχετικά απλό τρόπο να μπει στο πνεύμα του μαθήματος αυτού και να έχει μια πολύ καλή επίδοση. Ακόμη θέλω να πιστεύω ότι το παρόν βιβλίο θα αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα για τους διδάσκοντες του μαθήματος, για μια διδασκαλία απλή, κατανοητή και ταυτόχρονα επιστημονική. Συνεπώς, στόχος του βιβλίου είναι να γίνει ένα φιλικό και χρήσιμο βοήθημα στους φοιτητές και στους διδάσκοντες, αναφορικά με τις θεμελιώδεις έννοιες της χρηματοοικονομικής λογιστικής. Ελπίζω το μέλλον να δικαιώσει τις προσδοκίες μου.

Μεθοδολογία
Για την καλύτερη κατανόηση υπάρχουν στην αρχή του βιβλίου πίνακας συντομεύσεων και ευρετήριο ξενόγλωσσων όρων, όπως και οι ορισμοί και οι έννοιες Βασικών όρων που χρησιμοποιούνται μέσα στο βιβλίο.
Κάθε κεφάλαιο ξεκινά με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα αποκομίσει ο αναγνώστης και με τις προαπαιτούμενες γνώσεις που είναι αναγκαίες για τη μελέτη του. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπάρχει σύνοψη και τα κύρια συμπεράσματα, ερωτήσεις - απαντήσεις, καθώς και λυμένες ασκήσεις. Στο τελευταίο κεφάλαιο υπάρχουν λυμένες ασκήσεις που καλύπτουν όλη την ύλη του βιβλίου. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με τη βιβλιογραφία και τα παραρτήματα.
Σ' όλο το βιβλίο έχουν ενσωματωθεί αρκετοί πίνακες και διαγράμματα, με στόχο να βοηθηθεί οπτικά ο αναγνώστης με Βάση τη ρήση "μια εικόνα ... χίλιες λέξεις".

Σε ποιούς απευθύνεται
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και σε διδάσκοντες της χρηματοοικονομικής λογιστικής, καθώς επίσης σε επαγγελματίες της λογιστικής, στελέχη λογιστηρίων και οικονομικών διευθύνσεων επιχειρήσεων, σε οικονομικούς αναλυτές, αλλά και σε κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να κατανοήσει τις εισαγωγικές έννοιες και θεμελιώδη στοιχεία του θέματος.

Δομή του Βιβλίου
Το βιβλίο αποτελείται από εννέα (9) κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο καλύπτει ορισμένα εισαγωγικά ζητήματα της χρηματοοικονομικής λογιστικής. Το δεύτερο κεφάλαιο ασχολείται με τον ισολογισμό της επιχείρησης. Το τρίτο κεφάλαιο πραγματεύεται την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης. Το τέταρτο κεφάλαιο αναλύει το λογιστικό γεγονός και το μετασχηματισμό της λογιστικής ισότητας. Το πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της λογιστικής. Το έκτο κεφάλαιο ασχολείται με το λογαριασμό, το ημερολόγιο, το γενικό καθολικό και τα ισοζύγια. Το έβδομο κεφάλαιο δείχνει όλο το λογιστικό κύκλωμα και το κλείσιμο των βιβλίων της επιχείρησης. Το όγδοο κεφάλαιο παρουσιάζει το πέρασμα από το Ελληνικό Γενικό λογιστικό Σχέδιο στα νέα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς [Ν. 4308/2014]. Το ένατο και τελευταίο κεφάλαιο περιλαμβάνει λυμένες ασκήσεις για όλη τη θεματική του βιβλίου.

Υλικό υποστήριξης του διδάσκοντα
Για τη διδασκαλία του βιβλίου διατίθενται διαφάνειες [slides]. Όσοι από τους διδάσκοντες το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνούν απ' ευθείας με το συγγραφέα στη διεύθυνση επικοινωνίας που δίνεται παρακάτω.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι αναπόφευκτα στο παρόν βιβλίο θα υπάρχουν κάποιες παραλείψεις, σφάλματα και ατέλειες για τιε οποίες ευθύνομαι αποκλειστικά εγώ προσωπικά. θα ήμουν λοιπόν ευγνώμων σε όσους επικοινωνήσουν είτε μαζί μου, είτε με τον Εκδότη, για να αναφέρουν παραλείψεις, προτάσεις βελτίωσης, αλλά και θετικά ή αρνητικά σχόλια. θα συνέβαλαν έτσι στην ουσιαστική βελτίωσή του.
Τίτλος βιβλίου:Σύγχρονη χρηματοοικονομική λογιστική
Υπότιτλος βιβλίου:Θεμελιώδης αρχές, νέα ΕΛΠ-ΔΠΧΑ, λυμένες ασκήσεις
Εκδότης:Μπένου Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργόπουλος, Αντώνης Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603591252
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες