Γράμματα και θάματα

Εκδότης:
Ιβίσκος
Έτος:
2015
ISBN:
9786185093266
Σελίδες:
32
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γράμματα και θάματα
Τιμή εκδότη:€7,50
Η τιμή μας: €6,75
στο καλάθι
Γράμματα και θάματα
Η Ελληνική γλώσσα, από όσο γνωρίζουμε από τον Όμηρο, χάνεται στα βάθη του χρόνου. Είναι τόσο παλιά, που ακόμα δεν είμαστε βέβαιοι για την προέλευσή της.

Ωστόσο μέσα από τα αρχαία κείμενα βλέπουμε τα Ελληνικά γράμματα να φέρουν μέσα τους από τότε ως σήμερα μια άρτια και ολοκληρωμένη γνώση. Αυτή η γνώση δεν μπορεί να προέκυψε τυχαία!

Προβάλλει έτσι έντονα ένα ερώτημα που μπορεί να κάνει ακόμα και ένα παιδί: Ποιοι είχαν αυτή τη γνώση; Την επινόησε και τη δημιούργησε μόνος του ο Άνθρωπος ή του " δόθηκε" με κάποιο μυστηριακό και άγνωστο σε μας τρόπο;

Η ιστορία "Γράμματα και Θάματα" δίνει μια ευχάριστη και μυθική διάσταση στο ερώτημα ενός παιδιού: "Ποιοι έφτιαξαν τα γράμματα, μαμά;" Προσφέρει επίσης -γιατί όχι- μια αληθινή εκδοχή για την προέλευση της Ελληνικής γραφής που τόσο πολλά έχει προσφέρει και μας προσφέρει ακόμα.

Η Ελληνική γλώσσα ήταν και είναι για πολλούς μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και γνώσης. Η μεγάλη διαδρομή της στο χρόνο μέχρι τώρα μας αποδεικνύει ότι είναι μια γλώσσα ζωντανή και αθάνατη.

Άραγε να είναι όπως λέει ο μύθος, πράγματι, μια Θεϊκή Γλώσσα;
Τίτλος βιβλίου:Γράμματα και θάματα
Εκδότης:Ιβίσκος
Συντελεστές βιβλίου:Κούτρα, Μαρία (Συγγραφέας)
Χαριζάκης, Θοδωρής (Εικονογράφος)
ISBN:9786185093266
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2015
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες