Το νομικό καθεστώς των ιερών χώρων στην Ελλάδα (Μετέωρα - Πάτμος)

Εκδότης:
Παύλος Εκδόσεις
Έτος:
2009
ISBN:
9789608258310
Σελίδες:
142
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το νομικό καθεστώς των ιερών χώρων στην Ελλάδα (Μετέωρα - Πάτμος)
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
Το νομικό καθεστώς των ιερών χώρων στην Ελλάδα (Μετέωρα - Πάτμος)
H ανακήρυξη ενός χώρου ως ιερού, όπως συνέβη στα Μετέωρα και προηγουμένως στην Πάτμο αποτελεί υποχρέωση του Ελληνικού Κράτους, η οποία απορρέει από το άρθρο 24 του συντάγματος, σε συνδυασμό με το άρθρο 3, το οποίο διακηρύττει με τον όρο "επικρατούσα θρησκεία", ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανήκει στη ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία και αυτή την πραγματικότητα οφείλει να προστατεύσει το ελληνικό Κράτος. Επί πλέον η προστασία του αρχαιολογικού χώρου θεμελιώνεται, μέσω των άρθρων 57 και 59 του ΑΚ.

Η παραβίαση της αδόμητης ζώνης αρχαιολογικού χώρου απαγορεύεται απολύτως. Η παραβίαση αυτή είναι ενέργεια που θίγει αμέσως το πολιτιστικό στοιχείο ή τον περιβάλλοντα χώρο, εμμέσως δε το συγκεκριμένο στοιχείο.

Η προσβολή αυτή προσβάλει και την προσωπικότητα κάθε πολίτη, αφού εξαιτίας της καταργείται ή αλλοιώνεται, κατά περίπτωση, η κοινή ωφέλεια που πηγάζει από τον αρχαιολογικό χώρο ή καθίσταται αδύνατη η χρήση αυτού ή άλλου στοιχείου (όπως λ.χ. η θέα προς τον αρχαιολογικό χώρο) το περιβάλλον, φυσικό και πολιτιστικό, είναι ο ζωτικός χώρος, μέσα στον οποίο αναπτύσσεται, κινείται και δημιουργεί ο άνθρωπος. Συνιστά βασικό στοιχείο της ζωής του και συνεπώς είναι αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητάς του".
Τίτλος βιβλίου:Το νομικό καθεστώς των ιερών χώρων στην Ελλάδα (Μετέωρα - Πάτμος)
Εκδότης:Παύλος Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Κατσίρας, Λεωνίδας Β. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608258310
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες