Οικονομικά της υγείας

Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος:
2013
ISBN:
9789604891818
Σελίδες:
550
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οικονομικά της υγείας
Τιμή εκδότη:€70,00
Η τιμή μας: €66,50
Οικονομικά της υγείας
Το εγχειρίδιό μας, που βρίσκεται αισίως στην πέμπτη του έκδοση, είναι γραμμένο έτσι ώστε να αποτυπώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις που σημειώνονται στο χώρο της φροντίδας υγείας.

Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, προσεγγίζουμε τη μελέτη των οικονομικών της υγείας με μια νέα, σύγχρονη ματιά. Το υλικό παρουσιάζεται με τρόπο απλό, κατανοητό και ελκυστικό, πλαισιωμένο με πολυάριθμα επίκαιρα παραδείγματα του πραγματικού κόσμου από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα. Ταυτόχρονα, αντιστεκόμαστε στον πειρασμό να δώσουμε υπέρμετρη έμφαση στην εγκυκλοπαιδική διάσταση του θέματος και αποφεύγουμε τα αμιγώς τεχνικά ζητήματα που ενδιαφέρουν μόνο τους πανεπιστημιακούς και τους ειδήμονες και όχι τους φοιτητές. στο Πρώτο Μέρος, οι αναγνώστες θα ξεκαθαρίσουν τις έννοιες της υγείας και της φροντίδας υγείας, θα γνωρίσουν τα συστατικά στοιχεία του κόστους και θα έρθουν σε επαφή τις βασικές μεθόδους της οικονομικής ανάλυσης στο χώρο της υγείας.

Στο Δεύτερο Μέρος, παρουσιάζονται οι μορφές παρέμβασης του κράτους στη παραγωγή, τη διανομή και τη χρηματοδότηση της υγειονομικής φροντίδας.

Το Τρίτο Μέρος, περιλαμβάνει μια ιδιαίτερα εκτεταμένη και με λεπτομερή ανάλυση παρουσίαση των επιμέρους συνιστωσών του συστήματος υγείας και της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας των Η.Π.Α. Έχει ιδιαίτερη σημασία να μελετηθεί η συμπεριφορά των εμπλεκομένων σε όλες τις μορφές και τα επίπεδα της υγειονομικής περίθαλψης (κλάδος νοσοκομειακών υπηρεσιών, κλάδος ιατρικών υπηρεσιών, κλάδος υπηρεσιών μαχροχρόνιας περίθαλψης και κλάδος της Φαρμακοβιομηχανίας), αλλά και του χώρου της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.

Στο Τέταρτο Μέρος, παρουσιάζονται απόπειρες μεταρρύθμισης του συστήματος φροντίδας υγείας και ασφάλισης υγείας στις Η.Π.Α. τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Τίτλος βιβλίου:Οικονομικά της υγείας
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
ISBN:9789604891818
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2013
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες