Η φασιστική απειλή και η πάλη για να την τσακίσουμε

Εκδότης:
Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Έτος:
2011
ISBN:
9789607967688
Σελίδες:
56
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η φασιστική απειλή και η πάλη για να την τσακίσουμε
Τιμή εκδότη:€5,30
Η τιμή μας: €4,77
Η φασιστική απειλή και η πάλη για να την τσακίσουμε
"Γραβατωμένοι" φασίστες στα υπουργεία για πρώτη φορά μετά τη Χούντα και συμμορίες τραμπούκων νεοναζί που κλιμακώνουν τα πογκρόμ στις γειτονιές ενάντια στους μετανάστες, με την ανοχή, ακόμα και με την προστασία, της αστυνομίας.

Η αναβίωση της φασιστικής απειλής μέσα από τους υπονόμους της ιστορίας δεν είναι ένα "φαινόμενο" που αφορά μόνο την Ελλάδα. Η δολοφονία 76 νέων στη Νορβηγία από το νεοναζιστή Άντερς Μπρέιβικ συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτό που τροφοδοτεί τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μεταξά είναι η βαθιά κρίση του καπιταλισμού και η ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων. Γι' αυτό, η εμφάνιση της φασιστικής απειλής δεν πρέπει ούτε να υποτιμηθεί, ούτε να προκαλέσει παράλυση. Χρειάζεται να χτυπηθεί οργανωμένα στη βάση της.

Αυτό το μικρό βιβλίο, εξηγεί τι είναι ο φασισμός και τι συνέβη όταν επικράτησε. Αποκαλύπτει ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής. Και κάνει μια ιστορική αναδρομή της πορείας των αντιφασιστικών κινημάτων από τη δεκαετία του '30 μέχρι τις μέρες μας. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σήμερα η αριστερά, και πρώτα απ' όλα η αντικαπιταλιστική αριστερά, απαιτείται να δώσει μια διπλή και ταυτόχρονη μάχη αξιοποιώντας αυτή την εμπειρία: την άμεση ενιαιομετωπική σύγκρουση με το ρατσισμό και τους φασίστες και το δυνάμωμα της εργατικής αντίστασης ενάντια στις επιθέσεις των καπιταλιστών που θέλουν να φορτώσουν την κρίση τους πάνω μας.
Τίτλος βιβλίου:Η φασιστική απειλή και η πάλη για να την τσακίσουμε
Εκδότης:Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Συντελεστές βιβλίου:Πίττας, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789607967688
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες