Η πορεία της ανθρωπότητας

Τι αφηγείται ένας γέρος δάσκαλος
Εκδότης:
Έλευσις
Έτος:
2011
ISBN:
9789603910411
Σελίδες:
400
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η πορεία της ανθρωπότητας
Εκτός κυκλοφορίας
Η πορεία της ανθρωπότητας
Το βιβλίο "Η πορεία της ανθρωπότητας", του Χρήστου Γ. Ρήγα, δεν αποτελεί μια περίληψη της παγκόσμιας ιστορίας, αλλά δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά θέματα.

Ο συγγραφέας τοποθετεί στο κέντρο του ενδιαφέροντός του τον απλό άνθρωπο, τον απλό πολίτη με τον οποίο και ο ίδιος ταυτίζεται. Αισθανόμενος ντροπή και αγανάκτηση για την τόσο μεγάλη υποβάθμιση και ταπείνωση στην οποία έχουν οδηγήσει σήμερα τον απλό πολίτη οι κυρίαρχες δυνάμεις αναζήτησε, στη μελέτη της ιστορίας, να βρει αν η κατάσταση αυτή είναι γνώρισμα της δικής μας εποχής ή έτσι ήταν πάντα.

Η έρευνά του κάλυψε όλη την ανθρώπινη ιστορία από τότε που ο άνθρωπος περπάτησε όρθιος πάνω στη γη μέχρι σήμερα.

Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι το παρόν βιβλίο. Σ' αυτό θα βρει ο αναγνώστης πότε, πως και γιατί δημιουργήθηκε η ταξική κοινωνία, οι άρχοντες και το κράτος των αρχόντων, η κρατική θρησκεία και ιδεολογία, η δημοκρατία και η φιλοσοφία, ο μεσαίωνας και η αναγέννηση, το αστικό κοινοβουλευτικό κράτος, το μονοπωλιακό και το κομματικό κράτος μέχρι την παγκοσμιοποίηση και το Δ.Ν.Τ., που ταλανίζει σήμερα τη χώρα μας.

Το βιβλίο κλείνει με τη φράση: "Αν η τύχη της ανθρωπότητας αφεθεί στις δυνάμεις της αγοράς, το μέλλον της θα είναι ζοφερό και αβέβαιο".
Τίτλος βιβλίου:Η πορεία της ανθρωπότητας
Υπότιτλος βιβλίου:Τι αφηγείται ένας γέρος δάσκαλος
Εκδότης:Έλευσις
Συντελεστές βιβλίου:Ρήγας, Χρήστος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603910411
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες