Αισώπου μύθοι

Οι πρώτες νεοελληνικές μεταφράσεις
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
1993
ISBN:
9789600505504
Σελίδες:
294
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αισώπου μύθοι
Τιμή εκδότη:€17,49
Η τιμή μας: €15,74
Αισώπου μύθοι
Ο Αίσωπος είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και γνωστούς συγγραφείς, αν και για τη ζωή του, στον έκτο αιώνα π.Χ., περισσότερες πληροφορίες μας παρέχει ο θρύλος παρά η ιστορία. Το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με ένα λογοτεχνικό είδος - το οποίο ο ρήτορας Θέων όρισε, τον δεύτερο αιώνα μ.Χ., ως ψευδή διήγηση που απεικονίζει την αλήθεια. Οι αισωπικοί μύθοι, που δεν περιλαμβάνουν μόνο ιστορίες με ζώα, έχουν μεταφραστεί σχεδόν σε όλες τις γλώσσες και αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο και προσφιλές τμήμα της παιδικής λογοτεχνίας. Για πολλούς αιώνες όμως οι συλλογές αισωπικών μύθων λειτούργησαν και ως λαϊκό ανάγνωσμα ενηλίκων, τέρποντας και διδάσκοντας γενιές αναγνωστών.
Η πρώτη πεζή νεοελληνική μετάφραση μιας συλλογής 150 αισωπικών μύθων είναι δημιούργημα του Κερκυραίου Ανδρόνικου Νουκίου (περ. 1556). Τυπώθηκε στη Βενετία το 1543, ανατυπώθηκε πολλές φορές και για περισσότερους από τρεις αιώνες υπήρξε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές λαϊκό βιβλίο.
Λίγο αργότερα ο Γεώργιος Αιτωλός (1580) εκπόνησε στην Κωνσταντινούπολη την πρώτη έμμετρη νεοελληνική μετάφραση μιας συλλογής 144 μύθων. Το έργο αυτό, το καλύτερο του συγγραφέα, αν και διαθέτει αρετές που κανονικά θα έπρεπε να του εξασφαλίσουν καλύτερη τύχη, παρέμεινε ανέκδοτο έως το 1896. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Τίτλος βιβλίου:Αισώπου μύθοι
Υπότιτλος βιβλίου:Οι πρώτες νεοελληνικές μεταφράσεις
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Αίσωπος (Συγγραφέας)
Γεώργιος ο Αιτωλός (Μεταφραστής)
Νούκιος Ανδρόνικος (Μεταφραστής)
Παράσογλου, Γιώργος Μ. (Επιμελητής)
ISBN:9789600505504
Σειρά εκδότη:Νέα Ελληνική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης: 1993
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μυθολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες