Ο χορευτής του επάνω πατώματος

Εκδότης:
Θεμέλιο
Έτος:
1997
ISBN:
9789603102243
Σελίδες:
346
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο χορευτής του επάνω πατώματος
Τιμή εκδότη:€16,96
Η τιμή μας: €15,26
Ο χορευτής του επάνω πατώματος
Ο συνταγματάρχης Ρέχας είναι ο αστυνομικός στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο της σύλληψης του αντάρτη αρχηγού Εζεκιέλ. Ο Εζεκιέλ ενέπνευσε και διατήρησε ζωντανό έναν αιματοβαμμένο πόλεμο εναντίον του κράτους -έναν πόλεμο που κόστισε τη ζωή 30.000 ανθρώπων. Σχεδόν τίποτε δεν είναι γνωστό για τον "Πρόεδρο Εζεκιέλ", αλλά ο τρόμος που έχει φέρει στην πρωτεύουσα μεγαλώνει. Πράγματι, η επανάσταση φαίνεται να βρίσκεται στα πρόθυρα της επιτυχίας όταν ο Ρέχας ανακαλύπτει τον Εζεκιέλ σ' ένα δωμάτιο πάνω από μια σχολή χορού. Χωρίς καμία εξήγηση, ο Συνταγματάρχης Ρέχας -τώρα εθνικός ήρωας και υποψήφιος υψηλού αξιώματος στην κυβέρνηση- απομακρύνεται από την υπόθεση και παίρνει όρκο σιωπής. Μα το βάρος της σιωπής είναι αβάσταχτο και ο Ρέχας λέει για πρώτη φορά την ιστορία του σ' έναν άγνωστο Βρετανό. Η βασανιστική πρόοδος του ανθρωποκυνηγητού ζωντανεύει μέσα από μία αφήγηση γεμάτη τρόμο, επιθυμία, βία και πάθος.

"Ο χορευτής του επάνω πατώματος" είναι η εξομολόγηση ενός αρχηγού της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας και η απεικόνιση του πιο συνταρακτικού πορτραίτου μιας ραγισμένης καρδιάς. Είναι μια ασυνήθιστη και εξαιρετική ιστορία από έναν συγγραφέα του οποίου το κουράγιο και η επιμονή του έδωσαν πρόσβαση σε μία από τις καταπληκτικότερες ιστορίες της παγκόσμιας τρομοκρατίας του εικοστού αιώνα.
Τίτλος βιβλίου:Ο χορευτής του επάνω πατώματος
Τίτλος πρωτότυπου:The Dancer Upstairs
Εκδότης:Θεμέλιο
Συντελεστές βιβλίου:Shakespeare, Nicholas (Συγγραφέας)
Βαρβάκη, Ελίκη (Μεταφραστής)
ISBN:9789603102243
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 1997
Σημείωση:Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2002, σε σκηνοθεσία Τζον Μάλκοβιτς (με σεναριογράφο τον συγγραφέα), με πρωταγωνιστές τον Χαβιέ Μπαρδέμ και τη Λάουρα Μοράντε.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες