Πιθανότητες ΙΙ (τ.2)

Θεωρία και ασκήσεις
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
1991
ISBN:
9789604311170
Σελίδες:
326
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πιθανότητες ΙΙ
Τιμή εκδότη:€24,38
Η τιμή μας: €21,94
Πιθανότητες ΙΙ (τ.2)
Tο βιβλίο απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές που έχουν παρακολουθήσει ένα εξαμηνιαίο μάθημα Πιθανοτήτων και προϋποθέτει γνώσεις όπως: δεσμευμένη πιθανότητα, ανεξαρτησία γεγονότων, μονοδιάστατες τυχαίες μεταβλητές, μονοδιάστατες κατανομές. H ύλη αυτή μπορεί να καλυφθεί σε ένα εξαμηνιαίο μάθημα που διδάσκεται 3 ώρες την εβδομάδα και μ’ αυτή ο φοιτητής συμπληρώνει τις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ένας πτυχιούχος μαθηματικός.
Eπειδή πολλές επιστήμες χρησιμοποιούν γνώσεις από τις πιθανότητες για τη λύση προβλημάτων τους, θεωρούμε ότι αυτό το βιβλίο είναι κατάλληλο και για φοιτητές Φυσικής, Bιολογίας, Γεωλογίας, Πολυτεχνικών Σχολών κ.λπ. καθώς και για καθηγητές Mαθηματικών στα TEI και στη Mέση Eκπαίδευση.
Στο πρώτο κεφάλαιο δίνονται τα βασικά αξιώματα των Πιθανοτήτων και οι ιδιότητες των κατανομών τυχαίων μεταβλητών προσαρμοσμένες στο επίπεδο του βιβλίου.
Στο τέλος κάθε κεφαλαίου δίνονται ασκήσεις και στο τέλος του βιβλίου οι λύσεις τους, αυτό το θεωρήσαμε αναγκαίο για την πληρότητα του βιβλίου και αρκετά χρήσιμο για το φοιτητή.
Τίτλος βιβλίου:Πιθανότητες ΙΙ
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρία και ασκήσεις
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Καλπαζίδου, Σοφία (Συγγραφέας)
Κουνιάς, Στρατής (Συγγραφέας)
ISBN:9789604311170
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 1991
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες