Λυσίκομος Εκάβη

Εκδότης:
Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης
Έτος:
1994
ISBN:
9789602206461
Σελίδες:
171
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λυσίκομος Εκάβη
Τιμή εκδότη:€10,15
Η τιμή μας: €9,14
Λυσίκομος Εκάβη
Η "Λυσίκομος Εκάβη" γράφτηκε στην Κύμη το 1949 και παρουσιάστηκε πρώτη φορά ως βιβλίο από τα "Πειραϊκά Χρονικά" το 1951, με τις διακοσμητικές ξυλογραφίες της Βάσως Κατράκη, που κοσμούν και την τωρινή έκδοση μαζί με άλλες που χάρισε στον συγγραφέα και βρέθηκαν στο αρχείο του. Η πρώτη αυτή έκδοση μεταφράστηκε γαλλικά από τη συγγραφέα Claire Sainte - Soline και παρουσιάστηκε με εφτά συνέχειες στα "Lettres Francaises" με τον τίτλο "Hecube Echevellee" χάρη στη φροντίδα του Λουί Αραγκόν. Η ίδια μετάφραση κυκλοφόρησε ως βιβλίο από τις εκδόσεις "Bernard Grasset", του Παρισιού το 1961.
Από τότε το κείμενο αυτό αναπλάστηκε από τον συγγραφέα και με τη νέα του μορφή παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις "Διογένης" με επιμέλεια ύφους του Κ. Κουλουφάκου το 1971.
Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης, τιμώντας τον Κουμιώτη συγγραφέα Βασίλη Λούλη, προχώρησε στην επανέκδοση του έργου αυτού με την οριστική μορφή που έδωσε ο ίδιος στη δεύτερη έκδοση και με ορισμένες μικρές γραμματικές παρεμβάσεις για την ομοιομορφία του κειμένου.
Συνεργάστηκαν με τον Σύλλογο για την έκδοση αυτή ο ζωγράφος-χαράκτης Γιώργης Γιώργης Βαρλάμος, που είχε την αισθητική επιμέλεια της παρουσίασης, και ο συγγραφέας Κώστας Ασημακόπουλος για την κριτική εισαγωγή.
Τίτλος βιβλίου:Λυσίκομος Εκάβη
Εκδότης:Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης
Συντελεστές βιβλίου:Λούλης, Βασίλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789602206461
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 1994
Σημείωση:Εισαγωγικό σημείωμα: Κώστας Ασημακόπουλος. Ξυλογραφίες: Βάσω Κατράκη. Περιέχει γλωσσάρι.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες