Χαρά σ' εκείνον που γελά με τα παθήματά του

Εκδότης:
Καλέντης
Έτος:
1999
ISBN:
9789602190944
Σελίδες:
197
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χαρά σ' εκείνον που γελά με τα παθήματά του
Τιμή εκδότη:€12,23
Η τιμή μας: €11,01
Χαρά σ' εκείνον που γελά με τα παθήματά του
Μια σταχυολόγηση χαριτωμένων ανεκδότων από την καθημερινή ζωή των Κρητικών από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Τα γελοιογραφικά σκίτσα του Γήση Παπαγεωργίου συνοδεύουν και τονίζουν τον ελλειπτικό λόγο των «σόρδινων» του βιβλίου.
Όταν η σάτιρα προσώπων και καταστάσεων ξεκινά από την αυτοσάτιρα, τότε είναι αποδεκτή, γιατί είναι καλοπροαίρετη. Στους Κρητικούς περισσεύει αυτή η διάθεση και τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν στα καφενεία και στις συναθροίσεις, στα χωράφια, στ’ αμπέλια και στα λιόφυτα. Τα πιο επιτυχημένα από αυτά τα πειράγματα τα διηγούνται ξανά και ξανά, τροποποιώντας τα πολλές φορές έτσι, που, από επώνυμες ιστορίες, καταλήγουν να γίνονται ανώνυμα ανέκδοτα.

Ο Γιώργος Βιτώρος, χρόνια τώρα, συγκεντρώνει λαογραφικό υλικό της Κρήτης που το διασώζει παρουσιάζοντάς το σε δίσκους, σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές ή σε βιβλία. Διατρέχοντας την Κρήτη, έβαλε τους νέους να ρωτούν για τα παλιά, ευαισθητοποίησε τους ριμαδόρους να φτιάχνουν μαντινάδες και ερέθισε τους πάντες να αναζητούν έξυπνες «αθιβολές» και «σόρδινα». Στο τέλος προέκυψε αυτή η ευχάριστη αλλά και σημαντική καταγραφή των ανεκδότων από τη ζωή των Κρητικών μέσα στο πέρασμα των αιώνων.
Τίτλος βιβλίου:Χαρά σ' εκείνον που γελά με τα παθήματά του
Εκδότης:Καλέντης
Συντελεστές βιβλίου:Βιτώρος, Γιώργος (Συγγραφέας)
Παπαγεωργίου Γήσης (Εικονογράφος)
Ιερωνυμίδης, Μιχάλης (Επιμελητής)
Καλέντης, Νίκος Γ. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602190944
Σειρά εκδότη:Μύθοι και Λόγοι
Στοιχεία έκδοσης: 1999
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Χιούμορ - Σάτυρα > Ανέκδοτα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες