Τα χρόνια της φωτιάς

Κωνσταντίνος Κανάρης
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2021
ISBN:
9789601692517
Σελίδες:
64
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα χρόνια της φωτιάς
Τιμή εκδότη:€5,90
Η τιμή μας: €5,31
στο καλάθι
Τα χρόνια της φωτιάς
Ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο θρυλικός μπουρλοτιέρης του Αγώνα, που υμνήθηκε από τους ποιητές του καιρού του περισσότερο από κάθε άλλον, έγινε για τον ελληνισμό το σύμβολο του αδούλωτου φρονήματος. Μαζί με το πυρπολικό, αυτό το ιδιαίτερο όπλο που απαιτούσε ευφυΐα και παλικαριά, συμβολίζει τον ηρωισμό και την ψυχραιμία που είχε ανάγκη η Επανάσταση για να επικρατήσει.
Εδώ, γέροντας πια, προσκεκλημένος στη ναυαρχίδα των Ρώσων, αφηγείται τα θρυλικά του κατορθώματα στη θάλασσα στους αξιωματικούς και στους ναύτες του πλοίου, που κρέμονται από τα χείλη του.

«Πλέαμε μέσα στη νύχτα σαν τ’ αερικά. Κάποτε φτάσαμε τόσο κοντά, που βλέπαμε την κίνηση πάνω στα καράβια κι ακούγαμε τις φωνές. Μπροστά μας δέκα δώδεκα φρεγάτες και πιο πίσω ένα ντελίνι θεόρατο, πηγμένο στα φώτα, με κόσμο απάνω του μιλιούνι! Αυτή θα ‘ναι η καπιτάνα, είπα μέσα μου κι αναρίγησα. Άστραφταν τα δυο της καταστρώματα κι άντρες χρυσοφορεμένοι περιδιάβαιναν απάνω της».

Η σειρά «Προσωπογραφίες» των Εκδόσεων Πατάκη, σε συνεργασία με την πεζογράφο και ιστορικό Μαρία Σκιαδαρέση, σκοπεύει να γνωρίσει στα παιδιά, και όχι μόνο, με τρόπο μυθιστορηματικό, πρόσωπα που έβαλαν τα θεμέλια ώστε να γίνει η Ελλάδα κράτος ανάμεσα στα υπόλοιπα του σύγχρονου κόσμου. Οι άνθρωποι αυτοί, από τη φύση τους ιδιαίτεροι, βίωσαν στην πολυτάραχη ζωή τους στιγμές μεγαλείου και έξαρσης, όπως και στιγμές πόνου και απόγνωσης. Κάποιες απ’ αυτές επιλέχθηκαν εδώ σαν αφορμή για να γραφτεί, για τον καθένα χωριστά, μια ιστορία σαν μυθιστόρημα, που θα γοητεύσει και θα συγκινήσει τον αναγνώστη. Το κυρίως λογοτεχνικό κείμενο διανθίζεται με γλωσσάρι και ιστορικές μαρτυρίες και συμπληρώνεται από τη βιογραφία ή την εργογραφία του προσώπου καθώς και από βασική βιβλιογραφία.
Τίτλος βιβλίου:Τα χρόνια της φωτιάς
Υπότιτλος βιβλίου:Κωνσταντίνος Κανάρης
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Σκιαδαρέση, Μαρία, 1956- (Συγγραφέας)
Βερούτσου, Κατερίνα (Εικονογράφος)
ISBN:9789601692517
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά και για Νέους
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2021, 2η έκδοση
Ηλικίες:11+
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία
Παιδικά - Εφηβικά > Εορταστικά - Επετειακά > 25η Μαρτίου
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες