Εταιρίες

Εισαγωγή στο δίκαιο των εταιριών του εμπορικού δικαίου
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2017
ISBN:
9789606221484
Σελίδες:
240
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εταιρίες
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κυκλοφορεί νεότερη έκδοση
Εταιρίες
Οι βασικές αλλαγές που επήλθαν στο δίκαιο των εμπορικών εταιριών τα τελευταία χρόνια από την 4η έκδοση του παρόντος μπορούν να χαρακτηρισθούν ριζικές σε βαθμό που επιβάλλουν την ενημέρωση ακόμα και μιας "εισαγωγής στο εταιρικό δίκαιο", όπως είναι το έργο αυτό.

Ο Ν 4072/2012, με τις επιτυχείς του διατάξεις που περιέχει το 7ο μέρος του σχετικά με τις προσωπικές εμπορικές εταιρίες, για πρώτη φορά εισάγει ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο δίκαιο για τις εν λόγω εταιρίες καθόσον, μέχρι την έκδοσή του, το ελληνικό δίκαιο είχε ανεπαρκείς διατάξεις που βρίσκονταν κυρίως στον Εμπορικό Νόμο του 1835. Επίσης, ο ίδιος νόμος (Ν 4072/2012) εισάγει το νέο θεσμό της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας (ΙΚΕ) που έχει βρει θετική ανταπόκριση από την αγορά, αν κρίνουμε από τον μεγάλο αριθμό των εταιριών ΙΚΕ που έχουν συσταθεί.

Ακολουθεί μια σειρά νόμων που έχουν ανανεώσει τη βασική νομοθεσία με επιτυχείς και λιγότερο επιτυχείς διατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για τις κοινές και ορισμένες ειδικές ανώνυμες εταιρίες, όπως κυρίως ο Ν 3873/2010 για τους ετήσιους και ενοποιημένους λογαριασμούς ορισμένων μορφών εταιριών, ο Ν 4308/2014 για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, ο Ν 4403/2016 για τις ετήσιες και ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις κατ’ εναρμόνιση του ευρωπαϊκού δικαίου, ο Ν 4449/2017 για τον υποχρεωτικό έλεγχο των ετήσιων και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων. Όλη αυτή η παραγωγή νέων βασικών νομοθετικών διατάξεων επέβαλαν την 5η έκδοση του παρόντος έργου "Εταιρίες".

Το βιβλίο αποτελεί ένα εύχρηστο, πλήρες και ενημερωμένο βοήθημα εργασίας για τους δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, συμβούλους επιχειρήσεων και γενικότερα τις εταιρίες και εμπλουτίζεται με πλούσια βιβλιογραφία κι ενιαίο αλφαβητικό ευρετήριο, που βοηθά τον αναγνώστη στην αναζήτηση του ζητήματος που τον ενδιαφέρει.
Τίτλος βιβλίου:Εταιρίες
Υπότιτλος βιβλίου:Εισαγωγή στο δίκαιο των εταιριών του εμπορικού δικαίου
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Ρόκας, Ιωάννης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606221484
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες