SS-Totenkopf: Η ιστορία της "Μεραρχίας της Νεκροκεφαλής", 1940-45

Εκδότης:
Anubis
Έτος:
2008
ISBN:
9789603067191
Σελίδες:
192
Εξώφυλλο:
Μαλακό
SS-Totenkopf: Η ιστορία της Μεραρχίας της Νεκροκεφαλής, 1940-45
Τιμή εκδότη:€20,90
Η τιμή μας: €18,81
στο καλάθι
SS-Totenkopf: Η ιστορία της "Μεραρχίας της Νεκροκεφαλής", 1940-45
Μία αναλυτική καταγραφή της οργάνωσης, των μελών, του εξοπλισμού και του μάχιμου ιστορικού της SS-Totenkopf, μίας από τις πλέον διαβόητες μεραρχίες των Waffen SS.

Το βιβλίο εξετάζει το υπόβαθρο της δημιουργίας της μονάδας από τους φρουρούς των στρατοπέδων συγκέντρωσης, τους άντρες που στρατολογήθηκαν στις τάξεις της και το βαθμό αποκτήνωσης με τον οποίο εξοικειώθηκαν. Παρουσιάζει τις προσωπικότητες-κλειδιά της ιστορίας της, όπως τον Τέοντορ Αικε, τον ιδρυτή επικεφαλής της, και την οργάνωση της μεραρχίας. Επίσης αναλύει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Waffen-SS καθώς και τις στολές και τα σήματα που φορούσαν τα μέλη της μεραρχίας.

Το "SS-Totenkopf" προσφέρει ένα πλήρες ιστορικό της δράσης της μεραρχίας, η οποία πολέμησε και στα δύο μέτωπα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, λειτουργώντας όλο και περισσότερο ως μία "πυροσβεστική μονάδα", καθώς ο πόλεμος χανόταν για τη Γερμανία, προσπαθώντας να καλύψει τα ρήγματα όπου αυτά εμφανίζονταν στο μέτωπο. Το βιβλίο περιγράφει τη δράση της μονάδας στην εισβολή στην Πολωνία, στην πτώση της Γαλλίας, στην εισβολή στη Ρωσία, στη μάχη του Χάρκοβο, στην άμυνα της Βαρσοβίας και στην τελική, άκαρπη προσπάθεια να άρει την πολιορκία της Βουδαπέστης κατά τις τελευταίες μέρες του Γ΄ Ράιχ.

Εμπλουτισμένο με σπάνιες φωτογραφίες και εμπεριστατωμένο περιεχόμενο, το έργο "SS-Totenkopf" αποτελεί το πλήρες ιστορικό μίας από τις πιο διακεκριμένες μάχιμες μονάδες της Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τίτλος βιβλίου:SS-Totenkopf: Η ιστορία της "Μεραρχίας της Νεκροκεφαλής", 1940-45
Τίτλος πρωτότυπου:SS-Totenkopf: The History of the Death's Head Division, 1940-1945
Εκδότης:Anubis
Συντελεστές βιβλίου:Mann, Chris (Συγγραφέας)
Κωστουλάκης, Κωνσταντίνος (Μεταφραστής)
ISBN:9789603067191
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2008
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες