Ο ΕΛΑΣ και η εξουσία (τ.1)

Το αντάρτικο-στρατός για τώρα και για μετά
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2000
ISBN:
9789603934042
Σελίδες:
373
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο ΕΛΑΣ και η εξουσία
Εκτός κυκλοφορίας
Ο ΕΛΑΣ και η εξουσία (τ.1)
Κάθε ιδέα, όσο υψηλή κι αν είναι, καταλήγει να γίνεται -σε μεγάλο τουλάχιστον βαθμό- ασύμπτωτη με τον εαυτό της, όταν με αυτήν μεταμφιέζεται η σκοπιμότητα. Αυτό συνέβη στα χρόνια της εθνικής αντίστασης, με τις αρχές που διακήρυξαν τότε όλες, ανεξαίρετα, οι ανταρτικές οργανώσεις, συνολικά ή κατά περιόδους.
Ο ΕΛΑΣ, η συντριπτική μεγαλύτερη δύναμη του ένοπλου αγώνα, σήκωσε το κύριο βάρος τους, δίνοντας εκατοντάδες σημαντικές και με πολλές θυσίες μάχες κατά των κατοχικών στρατευμάτων. Το ίδιο έπραξαν, στο μέτρο τους, και άλλες ομάδες ανταρτών που πολέμησαν κατά των κατακτητών. Τελικά όμως όλες χρησιμοποιήθηκαν ως βασικά "όργανα" στην αιματηρή σύγκρουση για τη διατήρηση ή την κατάκτηση της εξουσίας. Τα όπλα των "αδερφοφάγων" ακονίστηκαν, για να σιγήσουν, όπου ακόμα ακούγονταν οι φωνές των συνειδήσεων.
Όταν η αυλαία έπεσε, η ελληνική αντίσταση έκλεισε με την ανατροπή της. Θαρρείς κι ήταν για να επιβεβαιωθεί πως οι Έλληνες διαθέτουν την ικανότητα να πράττουν μεγάλα έργα για να έχουν ύστερα τη "χαρά" να τα γκρεμίζουν. Πώς έγινε, αλήθεια, και οδηγηθήκαμε σε μια τέτοια εξέλιξη;
Τίτλος βιβλίου:Ο ΕΛΑΣ και η εξουσία
Υπότιτλος βιβλίου:Το αντάρτικο-στρατός για τώρα και για μετά
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Φαράκος, Γρηγόρης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603934042
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2000
Τόμος:1/2
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες