Ελληνικό διοικητικό δίκαιο

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2000
ISBN:
9789603015123
Σελίδες:
839
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ελληνικό διοικητικό δίκαιο
Τιμή εκδότη:€53,25
Η τιμή μας: €50,59
Ελληνικό διοικητικό δίκαιο
Η 6η έκδοση του βιβλίου του Καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αναστάσιου Ι. Τάχου εντελώς αναθεωρημένο, επαυξημένο και συγχρονισμένο, ενόψει των νεωτέρων νομοθετικών, νομολογιακών και δογματικών εξελίξεων. Το έργο χαρακτηρίζεται από την πληρότητα της έρευνας, την κριτική επεξεργασία της ύλης και την απλότητα της διατύπωσης.
Η ύλη του βιβλίου αναφέρεται στο ουσιαστικό διοικητικό δίκαιο, που ρυθμίζει σήμερα σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Είναι αναμφίβολο ότι το διοικητικό δίκαιο δεν συντελεί μόνο στην απόλαυση ελευθερίας από τα άτομα, αλλά παράλληλα την περιορίζει όταν και όπως ο νόμος ορίζει. Η απόλαυση δικαιωμάτων (ιδιωτικών και δημοσίων) εξαρτάται, σε μεγάλη έκταση, από τους κανόνες του διοικητικού δικαίου και από τον τρόπο εφαρμογής τους.
Σύμφωνα με τα όσα αναπτύσσει λεπτομερειακά στις σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας, θεωρεί το διοικητικό δίκαιο όχι σαν απλό μηχανισμό εξαναγκασμού, αλλά ως έναν από τους συντελεστές απελευθέρωσης του ατόμου από κάθε εξάρτηση και από τους ιδιώτες και από το κράτος. Το βιβλίο αναφέρεται στο ελληνικό διοικητικό δίκαιο και γι' αυτό το λόγο η πλούσια βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε είναι μόνο ελληνική. Ειδικότερα, εξετάζονται τα σχετικά θέματα στα εξής μέρη:
Α' - Δημόσια διοίκηση και διοικητικό δίκαιο. Β' - Η οργάνωση της δημόσιας διοίκησης. Γ' - Η δράση, δηλ. οι επεμβάσεις επί της δημόσιας διοίκησης. Ε' - Ο έλεγχος επί της δημόσιας διοίκησης. ΣΤ' - Η προσβολή της ατομικής ιδιοκτησίας, δηλ. απαλλοτριώσεις κ.λπ. Τέλος το βιβλίο περιέχει λεπτομερές λημματικό ευρετήριο.
Ο συγγραφέας δίνει, συνολικά, ενδιαφέρουσες κριτικές απαντήσεις στο ζωτικό θέμα της εφαρμογής της αρχής της νομιμότητας, στις σχέσεις νομιμότητας και εξουσίας και στις δυσμενείς συνέπειες άσκησης της εξουσίας και καταλήγει με μια εύστοχη αποστροφή: "Να εκδημοκρατιστεί ουσιαστικά η εξουσία".
Τίτλος βιβλίου:Ελληνικό διοικητικό δίκαιο
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Τάχος, Αναστάσιος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603015123
Στοιχεία έκδοσης: 2000
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες