Η εξήγηση στην κοινωνική ψυχολογία

Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2009
ISBN:
9789609874472
Σελίδες:
284
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η εξήγηση στην κοινωνική ψυχολογία
Τιμή εκδότη:€22,50
Η τιμή μας: €20,25
Η εξήγηση στην κοινωνική ψυχολογία
Οι εξηγήσεις στην κοινωνική ψυχολογία, κυρίως στην πειραματική, είναι πολλαπλές και φαινομενικά χωρίς μεγάλους δεσμούς ανάμεσά τους. Οι θεωρητικές προσεγγίσεις που άρχισαν να διαφοροποιούνται όλο και περισσότερο μεταξύ τους, έχουν στην πλειονότητά τους περιορισμένο εύρος εφαρμογής, και αν κάποιες έχουν έναν πιο φιλόδοξο στόχο, δεν παύουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με αντίπαλες προσεγγίσεις μεταξύ των οποίων καμιά διαμεσολάβηση δεν είναι δυνατή. Ο σκοπός του βιβλίου αυτού δεν είναι να συγκαλύψει αυτή την ποικιλομορφία, αλλά να προσπαθήσει να εισαγάγει μια συγκεκριμένη συστηματοποίηση. Έτσι καταλήξαμε να διακρίνουμε τέσσερα είδη εξηγήσεων στις εργασίες των κοινωνικών ψυχολόγων.

Willem Doise

Το βιβλίο του Willem Doise θεωρείται και είναι κλασικό: γράφτηκε από κάποιον του οποίου το επιστημονικό κύρος ήταν ήδη αδιαφιλονίκητο? μιλούσε πρόωρα για πράγματα σημαντικά που προηγούνταν της εποχής του? και ο τρόπος με τον οποίο τα παρουσίαζε εξακολουθεί να θεωρείται πρωτότυπος και ουσιαστικά να παραμένει διαχρονικός και αξεπέραστος.

Η έκδοση αυτού του βιβλίου έρχεται να καλύψει ένα από τα σημαντικά κενά στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία της κοινωνικής ψυχολογίας. Αντιπροσωπεύει το εγχείρημα του συγγραφέα του να ταξινομήσει την κοινωνιοψυχολογική γνώση με κριτήριο τα διάφορα επίπεδα ανάλυσης που προτείνουν, επικαλούνται ή χρησιμοποιούν οι κοινωνικοί ψυχολόγοι...

Στάμος Παπαστάμου
Τίτλος βιβλίου:Η εξήγηση στην κοινωνική ψυχολογία
Τίτλος πρωτότυπου:L’explication en psychologie soicale
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Doise, Willem (Συγγραφέας)
Λυμπεροπούλου, Άννα (Μεταφραστής)
Παπαστάμου Στάμος (Επιμελητής)
Παπαστάμου Στάμος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789609874472
Σειρά εκδότη:Κοινωνική Ψυχολογία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Σημείωση:Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2005. Πρόλογος: Στάμος Παπαστάμου.
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Κλινική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες