Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη

Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2009
ISBN:
9789601903576
Σελίδες:
31
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη
Τολμηρός, με ατελείωτη όρεξη να γνωρίσει τον κόσμο αψηφώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν, πόσο μάλλον για ένα γάτο, ο Τζον Αφεντούλης ταξίδεψε παντού. Έφτασε μέχρι την Αμερική, λαθρεπιβάτης στα αμπάρια ενός πλοίου. Έγινε μεγιστάνας, έκανε περιουσία τεράστια και την έχασε μέσα σε μία νύχτα. Και λαθρεπιβάτης ξανά, με ένα μπογαλάκι με όλα του τα υπάρχοντα, γύρισε πίσω στην πατρίδα του, που τόσο είχε νοσταλγήσει.

Όλα όμως στην παλιά του γειτονιά είχαν αλλάξει. Φτωχός και ξεπαγιασμένος βλέπει στην αυλή κάποιου χαλάσματος ένα ξύλινο σκυλόσπιτο. Μπήκε μέσα με δισταγμό. Ήταν άδειο και έμοιαζε εγκαταλελειμμένο. Μια βαριά σκιά και μια ζεστή ανάσα τον τίναξαν από τον ύπνο.

"Με λένε Ουίσκι. Μη με φοβάσαι, δύσκολο πράγμα η παγωνιά, αλλά η μοναξιά ακόμη δυσκολότερη", ήταν οι πρώτες κουβέντες του λυκόσκυλου στον Τζον Αφεντούλη, που σήμαναν ταυτόχρονα και την αρχή μιας δυνατής και ασυνήθιστης φιλίας.

Όλοι στη γειτονιά τους κοίταζαν με μισό μάτι, άλλοι τους χλεύαζαν ανοιχτά κι άλλοι τους κακολογούσαν πίσω από την πλάτη τους. "Μα πού ακούστηκε φιλία γάτου με σκύλο; Πάει, χάλασε ο κόσμος", έλεγαν όλοι. Όμως οι δύο φίλοι δεν το έβαλαν κάτω. Με τα παιχνιδιάρικα κατορθώματά τους άρχισαν να σκορπίζουν τη χαρά στη γειτονιά, μέχρι που έμαθαν σε μικρούς και μεγάλους να κελαηδούν, ενώ οι ίδιοι ταξίδευαν συχνά σε φανταστικούς πλανήτες μ' ένα χάρτινο καράβι από εφημερίδες.
Τίτλος βιβλίου:Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Μπουλώτης Χρήστος (Συγγραφέας)
Στεφανίδη, Φωτεινή (Εικονογράφος)
ISBN:9789601903576
Σειρά εκδότη:Ιστορίες με Γάτους
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2009
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παραμύθια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες