Οι αναπτυξιακοί θεσμοί της αυτοδιοίκησης

Συμβολή στην ιστορική μνήμη
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2000
ISBN:
9789601402338
Σελίδες:
268
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι αναπτυξιακοί θεσμοί της αυτοδιοίκησης
Τιμή εκδότη:€14,78
Η τιμή μας: €13,30
στο καλάθι
Οι αναπτυξιακοί θεσμοί της αυτοδιοίκησης
Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα οι Έλληνες απολαμβάνουμε μια ολοένα διευρυνόμενη δημοκρατία. Στην ίδια περίοδο η Αυτοδιοίκηση ζει τη δική της άνοιξη. Από τον 1065 μέχρι τον 1416 και από τον 2218 μέχρι τον 2539 σημαντικά νομοθετήματα αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την πραγματικότητα.

Είναι αλήθεια ότι σήμερα παρατηρούνται απόπειρες περιορισμού της Αυτοδιοίκησης που σχετίζονται τόσο με ανασφάλειες της κεντρικής εξουσίας όσο και με αδυναμία κατανόησης των σύγχρονων αναγκών της χώρας από ένα κομμάτι του πολιτικού της προσωπικού.

Ας είναι, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.
Η χώρα μας χρειάζεται την Αυτοδιοίκηση και ο καιρός είναι μαζί μας. Δημοτική αστυνομία, αστικές συγκοινωνίες, κοινωνικές πολιτικές, κοινωνία της πληροφορίας, εξυπηρέτηση του πολίτη, είναι τα πεδία που ανοίγονται μπροστά μας.
Είναι έτοιμη η Αυτοδιοίκηση για το μεγάλο άλμα της ποιότητας;
Πιστεύω πως ναι.
Μια αναδρομή στην 25ετή περίοδο που προηγήθηκε διαψεύδει όσους έχουν αντίθετη άποψη. Γίναν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο που αξίζουν όχι απλά το θαυμασμό μας, αλλά τη συστηματική προσπάθειά μας για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Το βιβλίο του Πάνου Μαΐστρου, απ’ αυτή την άποψη, έρχεται κυριολεκτικά την κατάλληλη στιγμή. Είναι εργαλείο γνώσης, προσωπική μαρτυρία, οδηγός Αυτοδιοίκησης, μα πάνω απ’ όλα κατάθεση ψυχής. Όταν ο αναγνώστης θα γυρίζει την τελευταία σελίδα αυτού του βιβλίου, η Αυτοδιοίκηση θα 'χει κερδίσει ένα συνειδητό υποστηρικτή. Πάνω απ' όλα όμως, ο ίδιος ο αναγνώστης θα ’ναι γεμάτος αισιοδοξία για το αύριο κι αυτό δεν είναι καθόλου αυτονόητο στις μέρες μας.
Τίτλος βιβλίου:Οι αναπτυξιακοί θεσμοί της αυτοδιοίκησης
Υπότιτλος βιβλίου:Συμβολή στην ιστορική μνήμη
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Μαΐστρος, Παναγιώτης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601402338
Σειρά εκδότη:Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση
Στοιχεία έκδοσης: 2000
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες