Η αλήθεια της Μήδειας

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2001
ISBN:
9789601403502
Σελίδες:
216
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η αλήθεια της Μήδειας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η αλήθεια της Μήδειας
Η νεαρή μάγισσα Μήδεια, πιστή ιέρεια της θεάς Εκάτης, κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη, ζει αμέριμνη στο παλάτι του πατέρα της και είναι αφοσιωμένη στη λατρεία της Θεάς και στη διαφύλαξη του θησαυρού του βασιλείου, του περίφημου Χρυσόμαλλου Δέρατος.
Την πεποίθησή της ότι σε όλη της τη ζωή θα υπηρετεί τη Μεγάλη Θεά και θα είναι η αφοσιωμένη κόρη του Αιήτη έρχεται να ανατρέψει η αποβίβαση στην Κολχίδα του Ιάσονα και των συντρόφων του από τη θεσσαλική Ιωλκό, ο οποίος απροκάλυπτα δηλώνει ότι επιθυμεί να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας. Θαμπωμένη η Μήδεια από την παρουσία του, λαβωμένη από τα βέλη του έρωτα, βοηθάει τον άγνωστο γοητευτικό άντρα να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας και φεύγει μαζί του στην Ελλάδα.
Ύστερα από δέκα χρόνια ζωής κοντά στον Ιάσονα και αφού του χάρισε δυο γιους, μην μπορώντας να αντέξει την προδοσία του και την ένωσή του με την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου Κρέοντα, μεταχειρίζεται και πάλι τις μαγικές της ικανότητες για να σκοτώσει την καινούρια αγαπημένη που της τον έκλεψε και στη συνέχεια και τα δυο παιδιά της, για να τα απαλλάξει από μια ζωή γεμάτη δυστυχία και πόνο. Αφού η ίδια μετά από τόσες θυσίες για το χατίρι του αγαπημένου της πληγώθηκε τόσο πολύ, φαίνεται ότι η παραμονή των ανθρώπων στη ζωή μόνο πόνο και εγκατάλειψη τους επιφυλάσσει. Είναι σίγουρη ότι ενεργεί με πλήρη διαύγεια πνεύματος και είναι μόνο για το καλό των παιδιών της που τα εμποδίζει να ζήσουν.
Τίτλος βιβλίου:Η αλήθεια της Μήδειας
Τίτλος πρωτότυπου:Lucide Médée
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Calvo - Platero, Danièle (Συγγραφέας)
Φιλιππάτου, Αγγελική (Μεταφραστής)
ISBN:9789601403502
Σειρά εκδότη:Ιστορικό Μυθιστόρημα
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες