Συνταγές και αναμνήσεις

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2001
ISBN:
9789601403854
Σελίδες:
215
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Συνταγές και αναμνήσεις
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Συνταγές και αναμνήσεις
Μάθε τους κανόνες της κουζίνας καλά, με την πρακτική εξάσκηση. Γιατί ο αληθινός μάγειρας ή η μαγείρισσα φανερώνεται όταν, έχοντας αφομοιώσει τους κανόνες, ξεκινά να αυτοσχεδιάζει, να κινείται ανάμεσα στα υλικά με μια αίσθηση ελευθερίας και με φαντασία. Δεν πρέπει να είστε σκλάβοι των συνταγών, των ποσοτήτων και της μεζούρας, αλλά να αφήνετε το ένστικτό σας και, πάνω απ' όλα, την αγάπη σας να σας οδηγούν. Με άλλα λόγια, πρέπει να είστε πεπεισμένοι ότι η μαγειρική είναι πράξη αγάπης, ένα δώρο, ένας τρόπος να μοιράζεστε με άλλους μικρά μυστικά τα οποία σιγοβράζουν στα μάτια της κουζίνας.

Στο βιβλίο της "Συνταγές και Αναμνήσεις" η γνωστή ηθοποιός παραθέτει εκατό από τις πιο αγαπημένες ιταλικές οικογενειακές συνταγές της. Η Σοφία έχει αφιερώσει αυτό το βιβλίο στη γιαγιά της Λουίζα, που ζούσε με την οικογένειά της στο Ποτσουόλι, τη μικρή πόλη κοντά στη Νάπολη όπου μεγάλωσε. Οι μαγειρικές ικανότητες της γιαγιάς Λουίζας άφησαν αξέχαστες αναμνήσεις και το πνεύμα αυτοσχεδιασμού της, πάνω απ' όλα, σημαδεύει τις συνταγές στο καινούριο βιβλίο μαγειρικής της Σοφίας.

Μαζί με τις οικογενειακές σπεσιαλιτέ υπάρχουν συνταγές της Σοφίας που προέρχονται απ' όλη την Ιταλία: μια υπέροχη σούπα με φασόλια από την Τοσκάνη, ναπολιτάνικες πίτσες, ένα ριζότο από τη Βενετία, ψάρια από τη Σικελία και πιάτα λαχανικών από το Νότο. Η αγάπη της Σοφίας για τα ζυμαρικά είναι γνωστή· εδώ θα βρείτε μια προκλητική συλλογή. Ανάμεσα σε αυτά, το μυθικό ναπολιτάνικο ραγού, το οποίο αποτελεί το παραδοσιακό οικογενειακό γεύμα της Κυριακής. Απλά ορεκτικά, συνταγές για κρέας, ψάρι, λαχανικά και ακαταμάχητα επιδόρπια συμπληρώνουν αυτή τη συλλογή. Εκτός από τις συνταγές και τις περισσότερες από εκατό φωτογραφίες, η Σοφία μοιράζεται άγνωστες πτυχές από την παιδική της ηλικία στη Νάπολη και τη λαμπρή καριέρα της. Μας οδηγεί πίσω από τα σκηνικά πολλών ταινιών που γύρισε με φίλους της πρωταγωνιστές, όπως ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και ο Κάρι Γκραντ, και μοιράζεται τις συνταγές που ανακάλυψε στους τόπους όπου γυρίζονταν οι διάφορες ταινίες της.

Γραμμένο με γενναιοδωρία, πάθος αλλά και χιούμορ, το βιβλίο "Συνταγές και Αναμνήσεις" είναι ένας οδηγός μαγειρικής που θα εκτιμηθεί τόσο για τις ιστορίες που αφηγείται όσο και για τις νόστιμες οικογενειακές συνταγές που προσφέρει.
Τίτλος βιβλίου:Συνταγές και αναμνήσεις
Τίτλος πρωτότυπου:Sophia Loren' s recipes and memories
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Loren, Sophia (Συγγραφέας)
Βλαχοπούλου, Παναγιώτα (Μεταφραστής)
Harris, Alison (Φωτογράφος)
ISBN:9789601403854
Σειρά εκδότη:Μαγειρική
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Μαγειρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες