Στα όνειρα πάντα η Αφρική

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2001
ISBN:
9789603752219
Σελίδες:
452
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στα όνειρα πάντα η Αφρική
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Στα όνειρα πάντα η Αφρική
Ο Αμπαντού Αμπατέ Μπα, ένα από τα πλέον βαθυστόχαστα και λαμπερά πνεύματα που γέννησε η Αφρική, καταθέτει σ' αυτό το βιβλίο του έναν ολόκληρο πολιτισμό με τρόπο μυθιστορηματικό.
Ξεκινώντας από τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια -στο Μάλι των αρχών του περασμένου αιώνα- ο Αμκουλέλ μυείται στις πατρογονικές παραδόσεις, φοιτά παράλληλα σε δύο τελείως διαφορετικά σχολεία -το γαλλικό και το ισλαμικό-, ταξιδεύει στην άγρια σαβάνα και μαθαίνει τα μυστικά της. Δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει την πραγματική έννοια της αποικιοκρατίας για να καταλήξει να γίνει ο μεγάλος θερματοφύλακας τω πολιτισμικών γνωρισμάτων μιας χώρας που βρισκόταν σε φάση σημαντικών ιστορικών μεταβολών.
Περιπετειώδες, ηθογραφικό και συγχρόνως ιστορικό μυθιστόρημα, το βιβλίο αυτό απεικονίζει με γοητευτικό και σαφή τρόπο τον πλούτο, τη ζωντάνια και το χρώμα της προφορικής αφρικανικής παράδοσης. Με πολύ χιούμορ δίνει ένα μάθημα ανοχής και ανθρωπιάς, το οποίο θα απολαύσουν οι φανατικοί της λογοτεχνίας, οι ερευνητές και οι λάτρεις της περιπέτειας.
Τίτλος βιβλίου:Στα όνειρα πάντα η Αφρική
Τίτλος πρωτότυπου:Amkoullel l' enfant peul
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Ba, Amadou Hampate (Συγγραφέας)
Κωνσταντίνου, Τζένη (Μεταφραστής)
ISBN:9789603752219
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2001
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες