Μεσνεβί

Μυστικές διαδρομές στα άδυτα της ψυχής και του νου
Εκδότης:
Σιδέρης Ι.
Έτος:
2001
ISBN:
9789600802146
Σελίδες:
638
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεσνεβί
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μεσνεβί
To "Μεσνεβί" είναι το αριστούργημα του Τζελαλεττίν Ρουμί. Αποτελείται από έξι βιβλία που γράφτηκαν σε σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια. Δεν μπορεί να αναλυθεί σαν ποιητικό έργο λόγω της ειδικής πλοκής των ιδεών, της μορφής και της παρουσίασής του. Περιέχει αστείες ιστορίες, μύθους, συνομιλίες, αναφορές σε προηγούμενους δασκάλους, διάφορες παραβολές, ερμηνείες κορανικών κειμένων, μεταφυσικές έννοιες και ηθικές παραινέσεις.
Το "Μεσνεβί" αποτελεί μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική μορφή μέσω της οποίας ο Ρουμί ασκεί το νου, τη σκέψη και το διαλογισμό. Είναι ο καθρέφτης που κρατά ο αναγνώστης για να δει μέσα σε αυτόν την δύναμη της γλώσσας του κειμένου είναι τέτοια που προκαλεί μια παράξενη εξύψωση της συνείδησης του αναγνώστη.
Στο "Μεσνεβί" συνυπάρχουν όλες οι γνωστές μονοθεϊστικές θρησκείες, ο Ιησούς, ο Μωϋσής και ο Μωάμεθ. Σε πολλά σημεία έχει κανείς την αίσθηση ότι διαβάζει τον Πλάτωνα, τον Πλωτίνο, και αντιλαμβάνεται τα βαθύτερα και δυσνόητα νοήματα της ελληνικής φιλοσοφίας χάρη στην εκλαϊκευμένη αφήγηση του μεγάλου ποιητή.
Τίτλος βιβλίου:Μεσνεβί
Υπότιτλος βιβλίου:Μυστικές διαδρομές στα άδυτα της ψυχής και του νου
Εκδότης:Σιδέρης Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Rumi, Jalaluddin (Συγγραφέας)
Μυστακίδου, Λιάνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789600802146
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2001
Σημείωση:Εισαγωγή: Λιάνα Μυστακίδου.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ποίηση
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες