Διευθυντική και πολιτική επιστήμη

Η περίπτωση της διπλωματικής διαπραγμάτευσης
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
2001
ISBN:
9789600214888
Σελίδες:
231
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διευθυντική και πολιτική επιστήμη
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
Διευθυντική και πολιτική επιστήμη
Το έργο αυτό αποτελεί μια βαθύτερη προσέγγιση της σχέσης της διευθυντικής και της πολιτικής επιστήμης. Στο βιβλίο παρουσιάζονται συστηματικά όλες οι πτυχές και εκφάνσεις αυτής της σχέσης, βασισμένες στην περίπτωση της διπλωματίας.

Στο πρώτο μέρος του τόμου, αναλύεται η επίδραση τόσο της διευθυντικής όσο και της πολιτικής επιστήμης στο πεδίο της διπλωματικής διαπραγμάτευσης. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους ακόλουθους τομείς: στη σχέση ισχύος και διπλωματίας, στη διευθυντική των διαπραγματεύσεων, στη δυναμική της πολιτικής, στο νέο διεθνές σύστημα, στην επίδραση της διευθυντικής στην μονομερή, διμερή, μυστική και σιωπηρή διπλωματία και στα εργαλεία που προσφέρει η πολιτική επιστήμη.

Στο δεύτερο μέρος αναλύεται διεξοδικά η συμπεριφορά της εξωτερικής πολιτικής, στο πλαίσιο της σχέσης της διευθυντικής και της πολιτικής επιστήμης. Πιο συγκεκριμένα, εξερευνούνται οι εξής τομείς: η φύση της εξωτερικής πολιτικής, οι παράγοντες της πολιτικής συμπεριφοράς, η έννοια των εθνικών συμφερόντων, οι δυνητικές συνέπειες του πολέμου σήμερα, ο έλεγχος όπλων και ο αφοπλισμός και η ισορροπία δυνάμεων.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, επιχειρείται ίσως για πρώτη φορά η επιστημονική σύζευξη της διευθυντικής και της πολιτικής επιστήμης, μέσα σε ένα συγκεκριμένο πεδίο δράσης, όπως αυτό της διπλωματίας.
Τίτλος βιβλίου:Διευθυντική και πολιτική επιστήμη
Υπότιτλος βιβλίου:Η περίπτωση της διπλωματικής διαπραγμάτευσης
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Κουβελιώτης, Κυριάκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789600214888
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες