Η μυστική τέχνη του ηθοποιού

Αρχές θεατρικής ανθρωπολογίας
Εκδότης:
Κοάν
Έτος:
2008
ISBN:
9789607895875
Σελίδες:
360
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μυστική τέχνη του ηθοποιού
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η μυστική τέχνη του ηθοποιού
Η μυστική τέχνη του ηθοποιού προσφέρει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να γνωρίσει και να συγκρίνει τις τεχνικές και τα συστήματα ερμηνευτών του παγκοσμίου θεάτρου και του χορού μέσα από δοκίμια αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, προερχόμενο από αυθεντικές πηγές. Δεν είναι απλώς ένα βιβλίο για όσους ασχολούνται με το θέατρο, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, είναι κυρίως ένας οδηγός για τη διαπολιτισμική ανάγνωση της παγκόσμιας τέχνης του ηθοποιού και του χορευτή, ένα έργο που απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες.

Τα δοκίμια και οι φωτογραφίες που περιέχονται στο βιβλίο είναι τα πορίσματα πολυετούς έρευνας που διεξήγαγε η Διεθνής Σχολή Θεατρικής Ανθρωπολογίας (ISΤΑ) υπό την εποπτεία του Εουτζένιο Μπάρμπα. Ενώ η έρευνα για την τέχνη του θεάτρου στη Δύση ασχολείται κυρίως με τον ψυχολογικό ρεαλισμό, θέτοντας όρια ανάμεσα στην υποκριτική και στον χορό, Η μυστική τέχνη του ηθοποιού εστιάζει στην εντατική και εκλεκτική επιδεξιότητα του ηθοποιού-χορευτή να ζει στη σκηνή ως σώμα ενεργό. Μας βοηθάει να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τις δυνατότητες που έχει το σκηνικό σώμα αλλά και για την ανταπόκριση του θεατή στη δυναμική της παράστασης.

Στη μυστική τέχνη του ηθοποιού το υλικό χωρίζεται σε κεφάλαια τοποθετημένα με αλφαβητική σειρά, ώστε να γίνεται ευκολότερη η πρόσβαση του αναγνώστη στα θέματα που αναζητεί. Υπάρχουν π.χ. ξεχωριστά κεφάλαια για την Ισορροπία, το Διευρυμένο σώμα, τη Σκηνογραφία, τον Ρυθμό, τα Πόδια, τα Χέρια, τα Μάτια κ.ο.κ.

Με περισσότερες από 650 φωτογραφίες και διαγράμματα, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πλήρη και εμπεριστατωμένη πηγή πληροφοριών για το θέατρο όλου του κόσμου, ένα εμπνευσμένο αφιέρωμα στη μυστική τέχνη του ηθοποιού και του χορευτή.
Τίτλος βιβλίου:Η μυστική τέχνη του ηθοποιού
Υπότιτλος βιβλίου:Αρχές θεατρικής ανθρωπολογίας
Τίτλος πρωτότυπου:L' arte segreta dell' attore: Un dizionario di antropologia teatrale
Εκδότης:Κοάν
Συντελεστές βιβλίου:Savarese, Nicola (Συγγραφέας)
Barba Eugenio (Συγγραφέας)
Χατζηεμμανουήλ, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789607895875
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Σημείωση:Εισαγωγή στην ελληνική έκδοση: Στάθης Λιβαθινός.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες