Ρόζα Ιμβριώτη: Η Ρόζα της εκπαίδευσης, της επανάστασης

Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2001
ISBN:
9789608682801
Σελίδες:
154
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ρόζα Ιμβριώτη: Η Ρόζα της εκπαίδευσης, της επανάστασης
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Ρόζα Ιμβριώτη: Η Ρόζα της εκπαίδευσης, της επανάστασης
"Από τα πολλά χαρακτηριστικά της Ρόζας Ιμβριώτη θα κρατήσω μόνο δύο: Τον ανθρωπισμό και την ανθρωπιά της. Αυτές οι δύο λέξεις, και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες, έχουν το δικό τους ειδικό βάρος και τη δική τους συναισθηματική και πνευματική φόρτιση. Ο ανθρωπισμός είναι η φιλοσοφία της παιδαγωγικής της θεωρίας, ενώ η ανθρωπιά της είναι η πυξίδα που κατευθύνει την παιδαγωγική της δραστηριότητα".
Γιώργος Μωραΐτης, Παιδαγωγός


Άρθρα της Ρόζας Ιμβριώτη, αλλά και κριτικές επάνω στο έργο και την προσωπικότητά της, περιλαμβάνει το συλλογικό έργο "Η Ρόζα της Εκπαίδευσης, της Επανάστασης", που εκδόθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) και τις εκδόσεις "Εντός".
Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις των ομιλητών στην εκδήλωση προς τιμήν της μεγάλης παιδαγωγού και αγωνίστριας, που πραγματοποίησε η ΠΕΑΦΕ το 1999. Πρόκειται για μία μοναδική καταγραφή όσων μνημόνευσαν οι συναγωνιστές και οι συνάδελφοι της Ρόζας Ιμβριώτη από την περίοδο που πέρασαν μαζί της στο Σχολείο Ειδικής Εκπαίδευσης Ανωμάλων Παίδων ή στο μετερίζι του αγώνα της ΕΠΟΝ.
Δημοσιεύονται οι ομιλίες του Δημοσιογράφου Ν. Καραντηνού, του Παιδαγωγού Γ. Μωραΐτη, του Λογοτέχνη Φ. Μαυρογιώργη, της Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Άσ. Μανδηλαρά, της Συγγραφέως Ν. Αποστολοπούλου, της Παιδαγωγού Π. Δαράκη και της Αντιπροέδρου της ΠΕΑΦΕ Φρ. Κοττορού, καθώς και άρθρα της ίδιας της Ρόζας Ιμβριώτη, τα οποία συνεχίζονται και στο δεύτερο μέρος του βιβλίου. Ανάμεσά τους, το περίφημο "Η σημερινή κρίση της Παιδείας" (1965), "Τα παιδία δεν παίζει!", "Λαϊκή Παιδεία", "Δημήτρης Γληνός, Άρθρα 1942-43" κ.ά.
Στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται εισηγήσεις ομιλητών σε εκδηλώσεις για τη Ρόζα Ιμβριώτη, αλλά και δημοσιεύσεις σε βιβλία και περιοδικά, όπως του Κ. Πελαγήσιου, της Αλ. Ξένου-Βενάρδου, του Δ. Κηπουρού κ.ά.
Στο βιβλίο, που επιμελήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΑΦΕ, περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τη ζωή της Ρ. Ιμβριώτη στην εξορία.
Τίτλος βιβλίου:Ρόζα Ιμβριώτη: Η Ρόζα της εκπαίδευσης, της επανάστασης
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (Π.Ε.Α.Φ.Ε.) (Επιμελητής)
ISBN:9789608682801
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2001
Σημείωση:Κείμενα των: Καραντηνός, Νίκος - Μωραΐτης, Γιώργος - Ιμβριώτη, Ρόζα - Πέτσας, Μάκης - Μαυρογιώργης, Φίλιππος κ.ά.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί συνέκδοση των εκδόσεων Εντός με την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (Π.Ε.Α.Φ.Ε.).
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες