Τα μνημίδια

20ός αιώνας: Η αστική ιδεολογία στην τέχνη και στην επιστήμη
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2000
ISBN:
9789608472686
Σελίδες:
53
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα μνημίδια
Τιμή εκδότη:€8,00
Η τιμή μας: €7,20
στο καλάθι
Τα μνημίδια
"Στα μνημίδια προσπάθησα να δεματιάσω σημαντικές στιγμές της επιστήμης και της τέχνης, στιγμές που σφράγισαν τον εικοστό αιώνα και υπό αυτή την έννοια ενθάρρυναν συγκεκριμένα αντανακλαστικά και συμπεριφορές. Η συνολική θεώρηση του εικοστού αιώνα, με τις εκπληκτικές κατακτήσεις του, φανερώνει ταυτόχρονα κι ένα ισχυρό μέτωπο εναντίον ενός συστήματος αξιών που δημιούργησαν πολλές εκατονταετίες και επιδότησε η επιστημονική δραστηριότητα". Η μνήμη, το αίτιο και το αιτιατό κ.ά. είναι θεμελιώδη στοιχεία αυτού του συστήματος αξιών το οποίο συνέδραμε τόσο ο Αϊνστάιν όσο και ο Θουκυδίδης και το οποίο ευνοεί τον προσανατολισμένο άνθρωπο".

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Σκέψεις και προβληματισμοί γύρω από σημαντικές στιγμές της επιστήμης και της τέχνης που σφράγισαν τον εικοστό αιώνα και συνέβαλαν στη διαμόρφωση κοινωνικών συμπεριφορών, περιλαμβάνονται στο δοκίμιο του Λουκά Πιστόλη. Η Ιστορία, η μνήμη, ο χρόνος και η ταχύτητα, η τέχνη, (ζωγραφική, κινηματογράφος, μουσική), η επιστήμη (φυσική) και οι διανοούμενοι, αποτελούν τα επίπεδα όπου κινείται ο νους και η πένα του συγγραφέα. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στη μελέτη της επίθεσης που δέχονται ολοένα και περισσότερες κατακτήσεις του ανθρώπου από τη συντηρητική ιδεολογία.

Με αναφορές σε θεμελιώδη ζητήματα που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη σκέψη και καθόρισαν την πορεία της επιστήμης, ο συγγραφέας επιχειρεί να αναλύσει κριτικά το πέρασμα της ανθρωπότητας από τον αιώνα που σημαδεύτηκε από τα πλέον αντιφατικά ιστορικά γεγονότα.

Σφριγηλός, φρέσκος, περιεκτικός ο λόγος του συγγραφέα συνιστά πρόσκληση και πρόκληση για τον νέο (κάθε ηλικίας) αναγνώστη.
Τίτλος βιβλίου:Τα μνημίδια
Υπότιτλος βιβλίου:20ός αιώνας: Η αστική ιδεολογία στην τέχνη και στην επιστήμη
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Πιστόλης, Λουκάς Τ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608472686
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2000
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες