Το ήθος και το ύφος

Εκδότης:
Interbooks
Έτος:
1995
Σελίδες:
165
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ήθος και το ύφος
Εκτός κυκλοφορίας
Το ήθος και το ύφος
Το ήθος και το ύφος των μέσων ενημέρωσης, ή καθημερινή συμπεριφορά των ανθρώπων, ή αξιοκρατία, το δράμα, ή υπέρβαση, ή δεοντολογία, οι αξίες της ζωής και ή επικοινωνία, είναι λέξεις, φράσεις, έννοιες και κώδικες, πού σφραγίζουν με τη συχνή χρήση τους την εποχή μας. Αναφέρονται σε κάθε περίπτωση -πειστικά ή όχι- για να υπερασπιστούν την αλήθεια, και τους κανόνες του -παιχνιδιού- συμβίωσης. Αλλά και για να παραχαράξουν την ουσία τους, δημιουργώντας μεγάλη σύγχυση.
Προφανής λοιπόν είναι ο λόγος ενός αναλυτικού ξεκαθαρίσματος. Και της εξήγησης του περιεχομένου τους, ώστε να αποσαφηνιστούν βασικά στοιχεία θεώρησης του βίου. Και να πάρουν οι σηματοδοτήσεις το αληθινό νόημα τους.
Το βιβλίο -ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ-, για πρώτη φορά ίσως, προσπαθεί να κάνει αυτό, το δύσκολο εγχείρημα: δηλαδή με ευκρίνεια και πρακτικότητα, να εξηγήσει τους πιο πάνω όρους. Και να τους τοποθετήσει, δίχως προκαταλήψεις, στις σωστές διαστάσεις τους, επισημαίνοντας συνάμα και την εμβέλεια τους, καθώς! και την αναγκαιότητά τους στην ομαλή συμβίωση των ανθρώπων.
Παραθέτει μάλιστα και σχετικά, διαχρονικά κείμενα, πού αποδείχνουν, ότι στη συνεχιζόμενη πνευματική και επικοινωνιακή Βαβέλ της εποχής μας, ή αποκωδικοποίηση αυτών των εννοιών θα βοηθήσει τους ανθρώπους, ως άτομα και ως κοινότητες, να δουν σωστότερα το ρόλο τους στον κόσμο. Και να ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις τους μεταξύ τους στους κρίσιμους καιρούς πού περνάμε.
Τίτλος βιβλίου:Το ήθος και το ύφος
Εκδότης:Interbooks
Συντελεστές βιβλίου:Φερούσης, Δημήτριος Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1995
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες