Εισαγωγή στη χρηματοοικονομική λογιστική

Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
1994
ISBN:
9789608552609
Σελίδες:
398
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στη χρηματοοικονομική λογιστική
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Εισαγωγή στη χρηματοοικονομική λογιστική
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται προς εκείνους που επιθυμούν να αρχίσουν τη μελέτη της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, αλλά κυρίως προς τους πρωτοετείς φοιτητές των τμημάτων τον Πανεπιστημίου Πειραιώς στα οποία διδάσκεται ο κλάδος αυτός τη ς Λογιστικής. Στο παρόν 6ι6λίο αναπτύσσονται διάφορα εισαγωγικά θέματα, τα οποία, όμως, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Η δε κατανόηση τους αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχή σπουδή άλλων λογιστικών θεμάτων. Στο βιβλίο αυτό, ο τρόπος διαρθρώσεως της ύλης, καθώς και η μέθοδος αναλύσεως των θεμάτων που ακολούθησα, αποσκοπούν στο να διευκολύνουν τον μελετητή να κατανοήσει ευχερώς, και χωρίς εξωτερική βοήθεια, τις σχετικές λογιστικές έννοιες.
Έτσι, στο βιβλίο αυτό επιχειρώ να παρουσιάσω τα διάφορα θέματα κατά μεθοδικό, εύληπτο και απλό τρόπο, χωρίς την παρεμβολή λεπτομερειών πον δεν έκρινα απαραίτητες γ ία ένα εισαγωγικό βιβλίο, αλλά και να βοηθήσω τον μελετητή να αναπτύξει τον λογιστικό τρόπο σκέψεως.
Συνεπώς, πιστεύω ότι, από απόψεως δομής, περιεχομένου και μεθοδολογίας αναπτύξεως των θεμάτων, το βιβλίο παρουσιάζει, σε σχέση με άλλα εισαγωγικά βιβλία, ορισμένες ουσιαστικές καινοτομίες. Την ωφελιμότητα αυτών των καινοτομιών θα την κρίνουν, όπως είναι φυσικό, οι αναγνώστες του.
Η παρούσα δεύτερη έκδοση, μου έδωσε τη δυνατότητα να επιφέρω αλλαγές στο περιεχόμενο του βιβλίου, με σκοπό τη βελτίωση της παρουσιάσεως και αναπτύξεως των θεμάτων, αλλά και την αύξηση της ύλης που περιλαμβάνεται σ' αυτό, ώστε το βιβλίο να είναι χρήσιμο σε μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων για τα θέματα της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής
Οι αλλαγές αυτές, πιστεύω ότι είναι και πολλές, αλλά και ουσιαστικές. Οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι οι εξής:
Προστέθηκαν δύο κεφάλαια στα οποία αναλύονται, κατά πιο διεξοδικό τρόπο, θέματα που υπήρχαν στο κεφάλαιο 5 της πρώτης εκδόσεως.
Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, πλην των 9 και 10, προστέθηκε παράγραφος στην οποία παρουσιάζονται οι κυριότερες έννοιες και όροι που υπάρχουν στο κεφάλαιο. Η παρουσίαση αυτή πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον φοιτητή κατά τη μελέτη της σχετικής ύλης.
Στο κεφάλαιο 2 προστέθηκαν παράγραφοι στις οποίες εμφανίζονται οι τίτλοι και το περιεχόμενο των κυριοτέρων λογαριασμών του ισολογισμού και της καταστάσεως αποτελεσμάτων χρήσεως που υπάρχουν στο κείμενο, αλλά και στις ασκήσεις ολοκλήρου του βιβλίου.
Σε καθένα από τα κεφάλαια 5, 6, 7 και 8 υπάρχει τώρα και ένα παράρτημα. Στα παραρτήματα αυτά αναπτύσσονται θέματα τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον κυρίως για εκείνους τους αναγνώστες οι οποίοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν βιβλία Χρηματοοικονομικής Λογιστικής μη εισαγωγικού χαρακτήρα. Η προσθήκη αυτή αυξάνει σημαντικά τη χρησιμότητα, αλλά και την αυτοτέλεια του βιβλίου.
Σε όλο το βιβλίο χρησιμοποιήθηκαν έγχρωμα γράμματα για να τονισθούν ορισμένα σημαντικά σημεία της ύλης. Μετά από το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου, προστέθηκαν δύο νέα παραρτήματα που παρουσιάζουν, το μεν πρώτο, λογαριασμούς του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου, το δε δεύτερο, αποσπάσματα από τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Πολλά σημεία των παλαιών κεφαλαίων γράφτηκαν εκ νέου ή σε άλλα έγιναν προσθήκες και αλλαγές, με σκοπό την καλύτερη παρουσίαση των εννοιών που αναπτύσσονται.
Παρά τις τόσες αλλαγές, η φιλοσοφία συγγραφής του βιβλίου παρέμεινε η ίδια. Η φιλοσοφία αυτή συνίσταται στο ότι σ' ένα εισαγωγικό βιβλίο θα πρέπει να αναπτύσσονται μόνο βασικά σημεία των θεμάτων, χωρίς την παράθεση λεπτομερειών, οι οποίες, αντί να βοηθήσουν, μπορεί να εμποδίσουν τον αναγνώστη στο να κατανοήσει τα σημαντικά σημεία των εννοιών που παρουσιάζονται.


Χρήστος Βασ. Ναούμ
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στη χρηματοοικονομική λογιστική
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Ναούμ, Χρήστος Β. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608552609
Στοιχεία έκδοσης: 1994
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες