Ευλογημένο καταφύγιο

Εκδότης:
Άγκυρα
Έτος:
2009
ISBN:
9789604227518
Σελίδες:
358
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ευλογημένο καταφύγιο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ευλογημένο καταφύγιο
Με τη φρεσκάδα του χρονογραφήματος, αλλά και το βάθος σοφίας του δεξιοτέχνη των νεοελληνικών γραμμάτων Φώτη Κόντογλου, τα κείμενα του "Ευλογημένου καταφυγίου" είναι πάντα επίκαιρα.

Δημοσιευμένα στην εφημερίδα "Ελευθερία" σε διάστημα μιας εικοσαετίας (1948-68), τα πονήματα αυτά του μαστρο-Φώτη έχουν στο επίκεντρό τους διάφορα θέματα.

Κοινό χαρακτηριστικό, το αποτύπωμα της ψυχής του συγγραφέα. Είτε μιλάει για τον τζίτζικα είτε για την ξενοδουλία που ήδη από τότε άρχισε να σαρώνει τα πάντα, ο μαΐστωρ του λόγου και της αγιογραφίας συγκλονίζει με τη γραφή του.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο ("Αγαπημένο καταφύγιο"), ο συγγραφέας μας ταξιδεύει σε πράγματα απλά και καθημερινά, μυώντας μας παράλληλα σε κρυμμένες ομορφιές.

Στο δεύτερο τμήμα ("Βλογημένη Ελλάδα") κυριαρχεί η οδύνη για την αλλοίωση της ελληνορθόδοξης παράδοσης, αλλά αχνοφέγγει και το φως της ελπίδας - αριστοτεχνικό δείγμα έκφρασης της πατερικής χαρμολύπης.

Το τελευταίο μέρος του βιβλίου ("Ανεξιχνίαστα μυστήρια") κυριαρχείται από τις μεταφυσικές αγωνίες του μαΐστορα Κόντογλου.

Βασίλης Μαλισιόβας
Τίτλος βιβλίου:Ευλογημένο καταφύγιο
Εκδότης:Άγκυρα
Συντελεστές βιβλίου:Κόντογλου, Φώτης, 1895-1965 (Συγγραφέας)
Μαλισιόβας Βασίλης (Επιμελητής)
Γκίκα Ελένη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604227518
Σειρά εκδότη:Έλληνες Συγγραφείς
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Σημείωση:Επανέκδοση: Ακρίτας, 2000. Προλεγόμενα: Π. Β. Πάσχος.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες