Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2009
ISBN:
9789601633008
Σελίδες:
300
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι
Τιμή εκδότη:€4,98
Η τιμή μας: €4,48
Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι
Η Πίππα Λι έχει τα πάντα. Είναι σύζυγος ενός λαμπρού εκδότη, μητέρα επιτυχημένων διδύμων, αξιαγάπητη στον κύκλο των φίλων της. Δεν είναι η ζωή που φανταζόταν ότι θα έκανε όταν ήταν δεκαεπτά, αλλά, πάλι, ποιος θα μπορούσε να μαντέψει αυτή την τρομακτική μεταμόρφωση - από μια καθημερινότητα όπου σημασία είχε μόνο να πειραματίζεται κανείς με το σεξ και τα ναρκωτικά, σε μια άλλη που κυριαρχείται από θορυβώδεις μηχανές κουρέματος γρασιδιού και πληκτικές συνευρέσεις σε καφέ των προαστίων.

Αλλά αρκεί αυτή η τέλεια ζωή; Έρχεται μια στιγμή που η Πίππα βλέπει τη ζωή της σαν ένας υπνοβάτης. Όταν ο σύζυγός της, τριάντα χρόνια μεγαλύτερός της, σχεδιάζει τη συνταξιοδότησή του, η Πίππα ανακαλύπτει ξαφνικά πως ο παλιός της εαυτός είναι έτοιμος να επαναστατήσει, ανατρέποντας τα πάντα. Πώς βρέθηκε παντρεμένη με τον πολύ μεγαλύτερό της Χερμπ; Πώς ο Χερμπ την "έσωσε" από την αυτοκαταστροφικότητά της; Πώς διατήρησε για τόσα χρόνια την ευαίσθητη αυτή ισορροπία; Ποια είναι τελικά η ταυτότητά της;

Η Ρεμπέκα Μίλλερ δημιουργεί ένα δράμα γύρω από αυτή την ταυτότητα -ή την έλλειψή της- μιας γυναίκας που επιβιώνει χάρη σε μια αλυσίδα παρεξηγήσεων αλλά και σε πείσμα αυτής. Η νεότητα, το γήρας, η εξέγερση της εφηβείας, οι σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά παρουσιάζονται σ' ένα πολύπτυχο μυθιστόρημα: "Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι" αποτελούν μια νέα εκδοχή του "Αμερικανικού ειδυλλίου" του Φίλιπ Ροθ, που αυτή τη φορά υπογράφεται από μια γυναίκα. Είναι μια ιστορία που μέσα από αναπάντεχες συναντήσεις, ερωτικές σχέσεις, σφοδρά πάθη και μίση, μιλάει για την επικίνδυνη ασφάλεια του έγγαμου βίου.

Το 2009 η Ρεμπέκα Μίλλερ, που είναι κόρη του Άρθουρ Μίλλερ, μετέφερε το μυθιστόρημά της στον κινηματογράφο, σε μια ταινία με πρωταγωνίστρια τη Ρόμπιν Ράιτ Πεν και μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών στους υπόλοιπους ρόλους (Άλαν Άρκιν, Μάικ Μπίντερ, Μαρία Μπέλο, Μόνικα Μπελούσι, Μπλέικ Λάιβλι, Τζούλιαν Μουρ, Κιάνου Ριβς, Γουινόνα Ράιντερ, κ.ά.)
Τίτλος βιβλίου:Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:The Private Lives of Pippa Lee
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Miller, Rebecca (Συγγραφέας)
Μοίρα, Μάρα (Μεταφραστής)
ISBN:9789601633008
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες