Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας 2003
Εκδότης:
Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)
Έτος:
2004
ISBN:
9789607536242
Σελίδες:
104
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα
Για πρώτη φορά το 2003 το IΟΒΕ συμμετείχε σε ένα διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα που προσπαθεί να μετρήσει, να συγκρίνει και να αναλύσει την επιχειρηματικότητα σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών, σε ετήσια βάση, από το 1999. Το Πρόγραμμα αυτό, υπό τον τίτλο Global Entrepreneurship Monitor (GEM), συλλέγει δεδομένα από κάθε χώρα και παρουσιάζει τα συνολικά ευρήματα στην ετήσια έκδοση του World Report on Entrepreneurship.
Η συμμετοχή του IΟΒΕ είχε δύο σκέλη: Πρώτον, ήταν υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των αναγκαίων ερευνών στην Ελλάδα, την επεξεργασία των αποτελεσμάτων με βάση την κοινή μεθοδολογία και την ένταξη στο διεθνές αναλυτικό πλαίσιο του GEM, ώστε να επιτυγχάνεται η διεθνής συγκρισιμότητα των στοιχείων. Δεύτερον, ήταν υπεύθυνο για τη συγγραφή της παρούσας Ετήσιας Έκθεσης για την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, η οποία επικεντρώνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Επιδίωξη του IΟΒΕ είναι να συνεχίσει και στο μέλλον να μετέχει στις ετήσιες έρευνες για την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιεί το GEM, με σκοπό την παρακολούθηση των εξελίξεων και τη δημιουργία χρονολογικών σειρών που θα επιτρέψουν την αποτύπωση των μακροχρόνιων τάσεων της επιχειρηματικότητας στη χώρα, σε σύγκριση πάντα με τις ανάλογες εξελίξεις και τάσεις που επικρατούν διεθνώς.
Το IΟΒΕ ευχαριστεί όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία του έργου και κυρίως τους ειδικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ο καθένας στον τομέα του βοήθησαν στην ερμηνεία της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε τέλος τους χορηγούς του έργου: Το Yπουργείο Ανάπτυξης και τον ιδιώτη χορηγό μέλος του IΟΒΕ.
Τίτλος βιβλίου:Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα
Υπότιτλος βιβλίου:Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας 2003
Εκδότης:Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)
Συντελεστές βιβλίου:Ιωαννίδης, Σταύρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789607536242
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες